Tässä on jääkiekon MM-kisojen puolivälierien aikataulu

Leijonat pelaa MM-kisoja Tampereella. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelut ovat USA-Tshekki, Sveitsi-Saksa, Ruotsi-Latvia ja Kanada-Suomi.

JÄÄKIEKKO MM-jääkiekon paisutettu alkusarjaohjelma vietiin tiistaina päätökseen ja seuraavaksi päästään viimein tosipeleihin, kun turnaus jatkuu torstaina puolivälieräotteluilla. Silloin edetään kerrasta poikki -menetelmällä.

Jo ennen tiistaita oli selvillä, että Suomi sijoittuisi lohkossaan kolmanneksi. Kello 20.20 Tampereella alkavaan puolivälieräotteluun Leijonat saa vastaansa Kanadan.

Suomi ja Kanada ovat kohdanneet MM-kisojen loppuottelussa kolmissa edellisissä kisoissa. 2019 Suomi voitti kultaa, 2021 Kanada voitti finaalin jatkoajalla ja viime vuonna Suomi vei kullan jatkoajalla. Nyt toinen joukkueista jää siis mitalipelien ulkopuolelle.

Ennen Suomen ja Kanadan ottelua Tampereella pelaavat mitalipelipaikasta Yhdysvallat ja Tshekki. Yhdysvaltain joukkuetta analysoitiin suomalaismedioissa huonoksi, kun nimekkäitä NHL-tähtiä ryhmästä puuttuu, mutta silti Yhdysvallat voitti alkusarjassa kaikki seitsemän otteluaan.

– Ei ole yllätys ollenkaan. Harjoitusleirillä jo tiesimme olevamme todella nopea ja taitava joukkue. Olemme pelanneet sillä tavalla joka ottelussa, kommentoi kaksi Stanley Cupia urallaan voittanut Yhdysvaltojen joukkueen kapteeni Nick Bonino.

Boninon mukaan Yhdysvaltojen taso riittää mestaruuteen, mutta turnausta hän pitää erittäin tasaisena varsinkin pudotuspelivaiheessa.

– Pystymme voittamaan mestaruuden, mutta mikä tahansa muukin joukkue voi voittaa. Mielestäni kaikilla jatkoon päässeillä on mahdollisuus.
Kari Jalosen valmentama Tshekki voitti viime vuonna pronssia. Riiassa pelaamassaan alkusarjassa Tshekki sijoittui neljänneksi. Yhdysvaltoja vastaan Tshekkiä pidetään jopa altavavastaajana.

Suomen kanssa MM-kisoja isännöivä Latvia voitti Sveitsin 4-3-lukemin jatkoajalla ja saavutti puolivälieräpaikan. Latvia kohtaa kello 20.20 torstaina alkavassa puolivälieräottelussa Riiassa Ruotsin.

Riiassa pelataan torstaina myös Sveitsin ja Saksan välinen puolivälieräottelu. Se matsi alkaa kello 16.20.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Kanada tulee vastaan – Jukka Jalosen mukaan Leijonilla on ihan hyvä tilanne

Kommentoi Facebookissa