Kanada tulee vastaan – Jukka Jalosen mukaan Leijonilla on ihan hyvä tilanne

Jukka Jalonen ohjeistaa Leijonia MM-kisoissa 2023. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Päävalmentaja Jukka Jalosen mielestä Leijonien peli on ihan hyvässä tikissä MM-kisojen alkusarjan jälkeen.

JÄÄKIEKKO Suomi päätti jääkiekon MM-kisojen alkusarjaurakkansa tylyyn 7-1 -voittoon Tanskasta. Suomen päävalmentajalla Jukka Jalosella ei ollut peliesityksen osalta valittamista.

– Hyvä peli pelattiin tänään. Alusta asti saatiin vähän onnistumisia. Pakkien käyttö oli tänään parempaa kuin on ollut tähän mennessä. Se oli positiivista, Jalonen totesi.

Jalonen korosti, että asenne oli Leijonilla kunnossa, vaikka urheilullista panosta pelissä ei ollutkaan. Valmistautumisessa ei ollut eroa muihin peleihin.

– Tietenkin niin, että vaikka pelit on erilaisia, niin mitä paremmin tänään pelataan, sitä paremmin mukavampi on lähteä pelaamaan torstain puolivälierää. Hyvällä asenteella pojat pelasivatkin. Ei ollut moittimista.

Jalonen korosti, että maalikarkelot olivat tärkeitä jatkon kannalta.

– Ainahan se mukavaa on, kun maaleja tehdään. Pelaajat tykkää siitä ja on rennompaa, kun tulee onnistumisia. Varmastikin näin.

Tanska oli jo ennen Suomi-ottelua menettänyt jatkomahdollisuutensa. Jalosen mukaan se näkyi.

– Kyllähän me tänään oltiin parempia. Tanska ei ihan parhaimmillaan ollut. Varmaan pieni ulospuhallus tuli, kun putosivat jatkosta. Se on inhimillistä.

Alkusarja on nyt paketissa. Jalonen on Leijonien suoriutumiseen ihan tyytyväinen, vaikka avausottelu Yhdysvaltoja vastaan ei putkeen mennytkään.

– Tää rakenne oli outo, kun meillä oli ensimmäiseen neljään päivään kolme kovinta joukkuetta vastassa. Siinä menee aina oma aikansa, että uudet pelaajat oppii talon tavoille. Niin meilläkin on mennyt tässä oma juttu. Kaikki tietää, mitä me pyritään tuolla kaukalossa tekemään.

– Eka peli oli heikoin peli, mutta sen jälkeen on pelattu jo ihan ok. Parantamisen varaa on aina, mutta oltaisiin voitu voittaa kaikki kuusi peliä sen ekan jälkeen. Ihan ollaan aikataulussa, Jalonen jatkoi.

Jalonen korostaa olevansa tyytyväinen maalipaikkojen määrään. Kaikissa otteluissa paikkoja ei tosin ole hyödynnetty.

– Tänään oltiin hyviä ja tehokkaita. Onhan meillä ollut jossain pelissä ihan samalla lailla paikkoja kuin tässä pelissä, mutta tehtiin vähemmän maaleja. Ruotsi-peli oli meiltä kyllä hyvä. Siinä me oltiin selvästi parempi kuin Ruotsi, mutta ei vain saatu kiekkoa sisään. Hyvin meillä on kyllä pullat uunissa.

Torstaina puolivälieräottelussa vastaan tulee Leijonille Kanada. Se peli on pakko voittaa. Muuten noutaja tulee.

– Kaikkihan tietää, millainen kiekkomaa Kanada on. Yleensä parhaimmillaan tiukoissa paikoissa niin kuin mekin ollaan viime aikoina oltu. Mielenkiintoinen peli tulossa, Jalonen ennakoi.

Teksti: Otto Palojärvi, Tampere

LUE MYÖS: Leijonat murjoi Tanskan – ”Meillä on kyllä taitoa”

Kommentoi Facebookissa