Sarjakaunistujan 91 petosta oikeudessa – vuosi ehdollista ja yli 5000 euron lasku

Kun nainen tunnusti kaikki teot, hän sai rikoksen selvittämisalennusta kolme kuukautta. (Kuvituskuva Fotolia)

Nainen on pirkanmaalaisen mahtisuvun jälkeläisiä, mutta oma rahapussi oli melko tyhjä.

PETOKSET Tampereen seudulla petostellut ”sarjakaunistuja” on saanut rikoksistaan vuoden ehdollista ja 5 249 euron laskun. Käräjillä 29-vuotias nainen sai syytteen 91 petoksesta, ja hän tunnusti kaikki teot.

Sarjakaunistujaksi petosnaista alettiin kutsua siitä syystä, kun hän vieraili kauneushoitoloissa tiuhaan tahtiin ja jätti laskunsa maksamatta. Syytteen mukaan hoidot olivat kalliita: esteettinen pistoshoito 314 euroa, poskien täyttö 350 euroa, kulmien pigmentointi 180 euroa, kulmien vahvistus 199 euroa…

Lisäksi nainen tuomittiin petollisista nettikaupoista. Hän myi Tori.fi -palvelussa tavaroita, joita hänellä ei ollut aikomustakaan toimittaa tilaajalle.

Sarjakaunistuja on pirkanmaalaisen mahtisuvun jälkeläisiä. Eräässä kaupungissa suvun omistuksessa on laajoja maa-alueita, ja omistajat ovat tehneet mittavia tonttikauppoja. Sarjakaunistujan rahapussi sen sijaan oli melko tyhjä. Tililtä takavarikoitiin 713 euroa ja rahat jaettiin petosten uhreille. Kun asianomistajia oli 91, kovinkaan monta euroa korvauksia vaatineet eivät kuitanneet.

Syyttäjä vaati 29-vuotiaalle naiselle 1 vuoden ja 3 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Kun nainen tunnusti kaikki teot, hän sai rikoksen selvittämisalennusta kolme kuukautta. Ehdollista tuli vuoden päivät.

Lue myös: Varastetuilla Tynellin valaisimilla tehtiin arvokkaita kauppoja – antiikkibisneksissä oli mukana myös saarnaaja

Kommentoi Facebookissa