Kandji houkutteli Savagen takaisin Veikkausliigaan – nyt kaksikko edustaa yhdessä FC Honkaa

Macoumba Kandji ja Demba Savage tutustuivat aikoinaan HJK:n riveissä pelatessaan.

Macoumba Kandji ja Demba Savage tutustuivat aikoinaan HJK:n riveissä pelatessaan. (Kuva AOP)

Macoumba Kandji sai Demba Savagen palaamaan Turkista Suomeen.

JALKAPALLO Veikkausliigan mitalitaistelussa tiukasti mukana oleva nousijajoukkue FC Honka sai heinäkuussa merkittävän lisän laitapelaamiseensa, kun gambialainen Demba Savage palasi seuraan.

HJK:sta tuttu Savage, 30, pelasi Hongassa viimeksi vuonna 2011. Espoolaisseura ilmoitti heinäkuun tiedotteessaan laiturin sopimuksen olevan monivuotinen, mutta kontrahdin tarkkaa kestoa ei kerrottu.

Savage palasi Suomeen pelattuaan vuoden Turkin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hän pelasi Erzurumsporin paidassa 12 ottelussa ja teki niissä kaksi maalia. Peliaikaa kertyi vain 383 minuuttia.

Hongan senegalilaishyökkääjä Macoumba Kandji tutustui Savageen HJK:ssa 2014. Siitä lähtien kaksikko on pitänyt yhtä. Jo 11 liigamaalia tällä kaudella iskenyt Kandji ei peittele houkutelleensa Savagea täksi kaudeksi Honkaan.

– Demba on tietysti se, joka tekee lopulliset päätökset, mutta totta kai sanoin, että tule tänne, olisi todella hyvä juttu saada sinut Honkaan. Hän on laatupelaaja ja hänestä on hyötyä meille. Soitin hänelle pari kertaa ja sanoin, että c’mon, tule nyt, Kandji kertoo.

– Demba on hyvä ystäväni. Olemme yhteydessä, oli hän sitten Gambiassa ja minä Amerikassa. Kun kuulin hänen olevan vapaana, otin yhteyttä häneen, Yhdysvalloissa asuva Kandji selittää.

Kandji pelaa jälleen toverinsa kanssa samassa joukkueessa. Kookas hyökkääjä on pelannut urallaan myös paria astetta kovemmassa seurassa. Nimekkäin joukkuetoveri lienee ranskalaislegenda Thierry Henry, joka toimii nykyisin Belgian maajoukkueen apuvalmentajana.

Elokuun 17. päivä 41 vuotta täyttävä Henry kuuluu Ranskan menestyneimpiin kärkipelaajiin. Parhaiten maalipyssy muistetaan valioliigaseura Arsenalista, mutta hän pelasi urallaan myös kotimaansa Ligue 1:ssä AS Monacossa, Juventuksessa Serie A:ssa, FC Barcelonassa La Ligassa ja Kandjin kanssa Yhdysvaltojen futisliigan MLS:n New York Red Bullsissa kaudella 2010.

Lue myös: HJK:n taival Mestarien liigan karsinnoissa päättyi – pelit jatkuvat Eurooppa-liigassa

Kommentoi Facebookissa