Kansa ei hylkää Kaisaa – ampumahiihtäjä on edelleen suomalaisten suosikkiurheilija

Aikuisväestössä eli yli 18-vuotiaissa seuratuin ja fanitetuin urheilija on viime vuosien tapaan Kaisa Mäkäräinen.

Aikuisväestössä eli yli 18-vuotiaissa seuratuin ja fanitetuin urheilija on viime vuosien tapaan Kaisa Mäkäräinen. (Kuva AOP)

Myös olympiamitalistit sekä Lauri Markkanen ovat kovassa nosteessa seuratuimpien urheilijoiden listalla.

URHEILU Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on tutkinut kolmattatoista kertaa suomalaisten kiinnostusta urheiluun.

Aikuisväestössä eli yli 18-vuotiaissa seuratuin ja fanitetuin urheilija on viime vuosien tapaan Kaisa Mäkäräinen. Kimi Räikkönen ja Krista Pärmäkoski valloittavat seuraavat sijat. Muut tuoreet olympiamitalistit Enni Rukajärvi ja Iivo Niskanen kiilasivat niin ikään top 10 -listalle.

Pärmäkoski, Rukajärvi ja Iivo Niskanen nousivat kaikki listoilla viime vuoteen verrattuna kymmenisen sijaa, mutta suurimmasta loikasta vastasi odotetusti Lauri Markkanen. NBA:ssa pelaava koripallotähtemme ei viime vuonna ei mahtunut top 40 -listalle mutta on nyt sijalla 13.

Naisten mielestä kolme suosituinta urheilijaa ovat Kaisa Mäkäräinen, Krista Pärmäkoski ja Enni Rukajärvi. Miesten suosikki oli Kimi Räikkönen, Kaisa Mäkäräinen sijalla kaksi ja Valtteri Bottas kolmantena.

Ikäluokassa 18–29-vuotiaat kärkisijan nappaa niin ikään Kimi Räikkönen, viime vuoden suosikki Patrik Laine on kakkossijalla ja Mikael Granlund sijalla kolme.

Kiinnostavimmat urheilulajit suomalaisten mielestä ovat edelleen jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, ampumahiihto sekä formula 1. Koripallo jatkoi nousuaan lajilistalla ja on nyt top 15 -laji. Koripallon suosion kasvusta kertoo, että vuonna 2015 laji oli sijalla 32.

Vuosittaisessa urheilu- ja kulttuurimaailmaa luotaavassa Sponsor Navigator -tutkimuksessa haastateltiin 12.2–27.2.2018 välisenä aikana 2 114 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta. Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta.

Seuratuimmat/ fanitetuimmat urheilijat (väestö 18+)

1 Kaisa Mäkäräinen

2 Kimi Räikkönen

3 Krista Pärmäkoski

4 Enni Rukajärvi

5 Tero Pitkämäki

6 Valtteri Bottas

7 Iivo Niskanen

8 Patrik Laine

9 Leo-Pekka Tähti

10 Mikael Granlund

Kommentoi Facebookissa