Kansanedustajaan käytiin käsiksi suojatiellä – ”Väkivaltainen teko on loukkaus koko eduskuntaa kohtaan”

Juha Sipilä on toiminut kansanedustajana vuodesta 2011 Suomen pääministerinä vuosina 2015–2019.

Juha Sipilä on toiminut kansanedustajana vuodesta 2011 alkaen ja pääministerinä vuosina 2015–2019. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Entinen pääministeri, keskustan kansanedustaja Juha Sipilä kertoo, kuinka ”lyötiin ihan kunnolla”.

EDUSKUNTA Kansanedustajaan on torstaina 7. tammikuuta käyty käsiksi eduskuntatalon edustalla. Tapahtumapaikka oli Arkadiankadun ylittävä suojatie Pikkuparlamentin ja Lasipalatsin välissä.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus ja Helsingin poliisi tutkii asiaa. Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen kommentoi tapahtunutta Twitterissä.

”Kansanedustaja on joutunut väkivaltaisen käyttäytymisen kohteeksi. Teko on tuomittava. Edustajien fyysinen koskemattomuus on tärkeä osa uskottavaa demokratiaa. Me suomalaiset emme voi koskaan hyväksyä sitä, että edustajamme joutuvat väkivallan kohteeksi. #eduskunta #demokratia”

Myös pääministeri Sanna Marin otti Twitterissä kantaa asiaan.

”Kansanedustajaan kohdistunut väkivaltainen teko on loukkaus paitsi yksilöä myös koko eduskuntaa kohtaan. Teko on vakava ja tuomittava.”

– Tulkitsen tapahtuman niin, että siinä on ollut ihan animaalinen reaktio… tulee vastaan suojatiellä ja sitten sitä pitää tönäistä ja alkaa soittamaan suuta, eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kommentoi Iltalehdelle.

Iltalehden tietojen mukaan kohteena oli entinen pääministeri, keskustan kansanedustaja Juha Sipilä. Sipilä itse vahvisti tapahtuneen myöhemmin MTV:lle. Kysymys ei ollut vain tönäisystä.

– Kyllä lyötiin ihan kunnolla. Nyrkein käytiin päälle, Sipilä kuvailee MTV:lle.

Välikohtausta edeltävänä päivänä mellakoijat olivat tunkeutuneet Yhdysvalloissa kongressitaloon.

  • EDIT 16.00: Lisätty Sipilän kommentti

Lue myös: Kongressirakennus vallattiin dramaattisesti Yhdysvalloissa – Joe Bidenin vaalivoiton vahvistaminen viivästyi

Kommentoi Facebookissa