Kansas Cityssa 50 vuoden odotus ohi – ”Halusimme voittaa sen hänelle”

Kansas City Chiefs voitti Super Bowlin 2020.

Kansas City Chiefs voitti Super Bowlin 2020. (Kuva AOP)

Kansas City Chiefs voitti Super Bowlin 50 vuoden tauon jälkeen.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO Kansas City Chiefs on amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan tämän kauden mestari. Chiefs nousi viimeisellä neljänneksellä 10 pisteen takaa-ajoasemasta ja löi sunnuntaina Miamissa pelatussa Super Bowlissa San Francisco 49ersin 31-20.

Mestaruus on Kansas Citylle seuran historian toinen. Ensimmäinen tuli 50 vuotta sitten. Chiefs ei ollut niiden juhlien jälkeen esiintynyt ennen tätä kautta Super Bowlissa kertaakaan.

Andy Reid on vihdoin amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan mestari päävalmentajan roolissa. Reid on toiminut pääkäskyttäjänä NFL:ssä vuodesta 1999 lähtien. Hän on NFL-päävalmentajien kaikkien aikojen voittolistalla (runkosarjan ja pudotuspelien ottelut) kuudentena, mutta Super Bowl oli ennen sunnuntaita kiertänyt ensi kuussa 62 vuotta täyttävää luotsia.

– Me halusimme voittaa tuo pokaaalin Reidille, koska hän ansaitsee sen. Hän tekee niin paljon töitä päivästä toiseen. En usko, että hän nukkuu lainkaaan. Olen iloinen, että pystyin voittamaan pokaalin hänelle, Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Chiefsin pelinrakentaja Patrick Mahomes hehkutti ESPN-kanavan mukaan.

Reid valmensi Philadelphia Eaglesia 1999-2012. Philadelphia eteni hänen aikanaan viisi kertaa NFC-konferenssin loppuotteluun, mutta vain kerran Super Bowliin, jonka Eagles hävisi New England Patriotsille.

Reid tuli Kansas Cityn peräsimeen 2013. Chiefs eteni viime kaudella AFC-konferenssin loppuotteluun, mutta hävisi Patriotsille. Nyt Reid sai vihdoin jättipotin.

– Ilman muuta, ilman muuta oli odottamisen arvoista. Tästä tässä kaikessa on kyse. Mikä mahtava joukkue. Loistavat valmentajat. Arvostan tätä täysin, Reid intoili FOX-kanavan haastattelussa.

Teksti Jussi Lehmola

Lue myös: Suomalainen NHL-pelaaja valmentajansa alkoholiongelman seuraamista potkuista – ”Oli se yllätys, joo”

Kommentoi Facebookissa