Karanneita nuoria etsittiin koirapartioiden ja lentokoneen avulla – poliisi pyytää havaintoja tytöstä ja pojasta

Poliisi aloitti karanneiden nuorten etsinnät useilla koirapartioilla.

Poliisi aloitti karanneiden nuorten etsinnät useilla koirapartioilla. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi julkaisi nuorten päihdekuntoutusyksiköstä karanneiden kahden nuoren tuntomerkit.

ETSINTÄ Poliisi sai lauantaina klo 00.30 ilmoituksen Mäntyharjun Mouhulla sijaitsevasta nuorten päihdekuntoutusyksiköstä karanneista nuorista. Ilmoituksen mukaan 15-vuotiaat suonenjokelainen tyttö ja vihtiläinen poika olivat poistuneet sijoituspaikasta jalkaisin klo 21 aikaan.

Koska ilmoitustietojen perusteella oli syytä olettaa, että nuorten henki ja terveys ovat vaarassa tai he saattavat syyllistyä karkumatkansa aikana rikoksiin, poliisi aloitti etsinnät useilla koirapartioilla ja pyysi virka-apua Rajavartiolaitokselta ilma-aluksen saamiseksi etsintään. Lisäksi varoitettiin junaliikennettä Mäntyharju-Kouvola välillä.

Juttuvinkki: Poliisipartiot etsivät palvelutalosta kadonnutta iäkästä miestä – kävi päiväretkellä Helsingissä

Poliisin koira- ja ajoneuvopartioilla sekä Rajavartiolaitoksen lentokoneella suoritetuista etsinnöistä huolimatta nuoria ei tavoitettu yön ja lauantaiaamun aikana. Heidät on etsintäkuulutettu ja he saattavat pyrkiä kohti Kouvolaa ja Etelä-Suomea. Poliisin arvion mukaan he eivät ole vaarallisia sivullisille, mutta löytyminen on tärkeää erityisesti nuorten terveydentilan varmistamiseksi.

Etsittävien tuntomerkkeinä kerrotaan pojan olevan 175 cm pitkä, normaalivartaloinen, ruskeat ja kiharat hiukset, tatuointi kaulassa ja rystysissä tatuointeja. Vaatetuksena tumma huppari ja reikäiset, tummat farkut sekä lippalakki. Tyttö on 165-170 cm pitkä, hoikka, tummat pitkät hiukset ja tatuointi niskassa. Vaatetuksena musta huppari, jossa kuvioita ja tekstiä selässä sekä hihoissa, musta-valkokuviolliset housut.

Havainnot nuorista pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.

  • EDIT 16.8.: Poliisi on tavoittanut karanneet nuoret

Lue myös: Asuntomurtautuja pakeni poliisia moottoripyörällä ja uimalla – poliisikoira otti lopulta kiinni

Kommentoi Facebookissa