Asuntomurtautuja pakeni poliisia moottoripyörällä ja uimalla – poliisikoira otti lopulta kiinni

Pakenevan moottoripyöräilijän nopeus oli kovimmillaan noin 180 km/h, kun rajoitus oli 80 km/h.

Pakenevan moottoripyöräilijän nopeus oli kovimmillaan noin 180 km/h, kun rajoitus oli 80 km/h. (Kuva AOP)

Teiskossa ajettiin takaa vapaa-ajan asuntoon murtautunutta miestä.

TAKAA-AJO Tiistaina 4.8. aamupäivällä Simunanniityssä Tampereella yritettiin murtautua vapaa-ajan asuntoon. Poliisi sai tuntomerkit epäillystä. Poliisin tutkiessa tapahtumapaikkaa se sai ilmoituksen, että tuntomerkkeihin sopiva henkilö ajaisi moottoripyörällä kohti Kämmenniemeä.

Poliisipartio lähti tarkastamaan tilannetta. Partion ollessa Aunessalmenkadun ja Kämmenniemenkadun risteyksessä, se havaitsi tuntomerkkehin sopivan moottoripyörän kuljettajan, joka lähti pakoon Kämmenniemenkatua pitkin kohti Aunessiltaa kevyenliikenteen väylää pitkin. Pako jatkoi muun muassa Teiskon kirkkotietä pitkin.

Pakenevan moottoripyöräilijän nopeus oli kovimmillaan noin 180 km/h, kun rajoitus oli 80 km/h. Pakeneva moottoripyöräilijä aiheutti vaaratilanteita jalankulkijoille ja autoilijat joutuivat väistämään. Moottoripyöräilijän ajo päättyi Teiskon kirkkotien ja Niemenkyläntien risteykseen, josta epäilty jatkoi pakenemista juosten. Epäilty ui kapean joen yli kohti etelää. Partio ei lähtenyt uimaan, ja epäilty pääsi tässä vaiheessa pakenemaan. Takaa-ajoon osallistui useita partioita.

Poliisi sai iltakymmenen jälkeen tiedon, että kyseinen epäilty olisi Mustakalliontiellä. Poliisi teki muun muassa poliisikoiran avulla alueella etsintää, ja epäilty tavoitettiin asuntovaunusta. Hän vastusti poliisin toimenpiteitä ja kiinniottamisessa käytettiin poliisikoiraa. Koiran pureman vuoksi mies käytettiin lääkärintarkastuksessa ja kuljetettiin kiinniotettuna poliisin tiloihin.

Kyseistä 1980-luvulla syntynyttä miestä epäillään muun muassa törkeän varkauden yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen vastustamisesta.

Lue myös: Rattiraivo sai vallan – kiilaaja kuristi ja uhkasi lyödä tapahtuneesta kyselijää

Kommentoi Facebookissa