Karhu läimäytti yllättäen marjastajaa – lyönnistä jäi selvät kynnenjäljet

Metsän kuningas, otso, mesikämmen, kontio... Suomen kansalliseläimellä on monta lempinimeä.

Metsän kuningas, otso, mesikämmen, kontio... Suomen kansalliseläimellä on monta lempinimeä. (Kuva Fotolia)

Arvioiden mukaan marjastaja on saattanut joutua vahingossa karhun ja pentujen väliin.

LUONTO Torstai-iltana Sodankylän Vuojärven varalaskupaikan läheisyydessä nuori karhu hyökkäsi yllättäen marjastajan kimppuun.

Marjastaja oli tarkastamassa hillan kypsymisiä jängällä, kun takaapäin oli yllättäen hyökännyt karhu lyöden marjastajaa vasempaan käteen jättäen siihen selvät kynnenjäljet. Marjastaja ei ollut nähnyt karhua vaan ainoastaan silhuetin karhusta ja lyönnin seurauksena hän oli kaatunut jänkään. Lyönnin jälkeen karhu oli poistunut paikalta.

Poliisi on pyytänyt virka-apua SRVA:lta, joka on käynyt tarkastamassa tapahtumapaikan koirilla. Tällä hetkellä karhu ei ole tapahtumapaikalla, paikalta löytyi kuitenkin karhunjälkiä.
Poliisi pyytää alueella liikkuvia varovaisuuteen ja mahdollisuuksien mukaan välttämään aluetta.

Arvioiden mukaan marjastaja on saattanut joutua vahingossa karhun ja pentujen väliin. Minkäänlaista karhujahtia ei ole aloitettu. Toimenpiteisiin ryhdytään, jos uusia turvallisuutta vaarantavia havaintoja tehdään.

Tuoreimman Luonnonvarakeskuksen karhukanta-arvion mukaan Suomen karhukanta on runsastunut edellisvuoteen verrattuna. Kasvua on tapahtunut erityisesti itäisessä Suomessa. Metsissä liikkuu arvion mukaan noin 1 700 karhua ja tänä vuonna syntyneet pennut. Viime metsästyskautena Suomessa saaliiksi saatiin 179 karhua.

Kommentoi Facebookissa