Karhuttavana 3 euroa ja 80 senttiä – tuttavan velkaa perittiin puukolla, nyrkillä ja puhkomalla rengas

Mies rikkoi myös poliisiauton kuljetustilaa kiinnioton jälkeen.

Mies rikkoi myös poliisiauton kuljetustilaa kiinnioton jälkeen. (Kuva AOP)

Ryöstö Joensuussa tehtiin vain muutaman euron vuoksi, tekijä riehui vielä poliisiautossakin.

RYÖSTÖ Itä-Suomen poliisi sai elokuun 2. päivä hieman iltakymmenen jälkeen tiedon, että Joensuun Tuupovaarassa oli 55-vuotiaan miehen luokse tullut mies, joka oli lyhyen keskusteluhetken jälkeen pahoinpidellyt asunnon omistajaa, anastanut mieheltä matkapuhelimen ja hieman käteistä sekä poistunut paikalta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että asianomistajan luona kävi 30-vuotias mies. Rikoksesta epäilty kertoi vierailun motiiviksi sen, että asianomistaja oli hänen tuttavalleen velkaa 3 euroa 80 senttiä ja rikoksesta epäilty lähti karhuamaan näitä rahoja asianomistajalta.

Mies tehosti uhkauksiaan ottamalla asunnossa esille puukon. Lopulta rikoksesta epäilty löi asianomistajaa nyrkillä päähän, uhri kaatui lattialle vasten keittiön lämpöpatteria, joka aiheutti asianomistajan pään alueelle lisää vammoja. Tekijä oli anastanut asianomistajan puhelimen ja lompakosta 20 euroa rahaa sekä poistunut asunnosta. Asunnon pihalla epäilty puhkaisi vielä puukolla asianomistajan auton renkaan.

Poliisipartio otti päihtyneen tekijän kiinni hänen omasta asunnostaan lähistöltä. Mies rikkoi kuljetuksen aikana poliisiauton kuljetustilaa ja rauhoittui vasta poliisipartion sekä käsi- ja jalkarautojen yhteisvaikutuksesta.

Miestä epäillään ryöstöstä ja kahdesta lievästä vahingonteosta. Tapauksen esitutkinta on saatu päätökseen ja tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Lue myös: Naista puukottanut mies oli uhrin läheinen – poliisikoira löysi epäillyn tekijän menehtyneenä

Kommentoi Facebookissa