Tuomio tuli Jari Sillanpäälle – 10 kuukautta ehdollista vankeutta huumausainerikoksista

Jari Sillanpää on myöntänyt huumeiden käytön ja kertoo jakaneensa huumeita maksutta myös ystävilleen.

Jari Sillanpää on myöntänyt huumeiden käytön ja kertoo jakaneensa huumeita maksutta myös ystävilleen. (Kuva AOP)

Sillanpään asianajaja toteaa, että tuomiosta ei aiheudu suuria tunnekuohuja artistille.

HUUMAUSAINERIKOS Viime syksynä Jari Sillanpään ajotyyli Helsingin keskustassa herätti poliisin huomiota, artisti oli ajanut metamfetamiinin vaikutuksen alaisena. Tammikuussa 2018 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet sakkoihin, jotka tekivät suositun laulajan tuloilla peräti 23 790 euroa.

Maaliskuussa Jari Sillanpää otettiin jälleen kiinni, nyt Helsinki-Vantaan lentoasemalla hänen palatessaan lomamatkalta Thaimaasta. Tulli on löytänyt Sillanpään matkatavaroiden joukosta alle yhden gramman suuruisen erän metamfetamiinia.

Nyt Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Jari Sillanpään kahdesta huumausainerikoksesta 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Sillanpäätä syytettiin sekä huumeiden hallussapidosta että levityksestä. syyttäjän vaatimus oli vähintään vuoden ja enintään puolentoista vuoden ehdollinen vankeusrangaistus.

– Tästä huumetuomiosta ei aiheudu suuria tunnekuohuja Sillanpäälle, artistin asianajaja Riitta Leppiniemi kommentoi Ylelle.

Käräoikeus totesi Sillanpään hankkineen pienissä erissä 108 grammaa metamfetamiinia, sekä Thaimaassa 10 grammaa kyseistä ”kristallia”, jota hän oli tuonut matkalaukussaan Suomeen 0,5 grammaa. Sillanpää myönsi käytön ja kertoi jakaneensa huumeita maksutta myös ystävilleen.

Huumejutun pääsyytetty ja Sillanpään hovihankkijana toiminut Timo Kristian Rautiomäki sai neljän vuoden vankeusrangaistuksen, lisäksi hän joutuu korvaamaan rikoshyötynä 24 000 euroa. Muut syytetyt selvisivät ehdollisilla vankeusrangaistuksilla tai sakoilla, Sillanpään entinen miesystävä sai 20 päiväsakkoa huumausainerikoksesta.

Lue myös: Poliisivankilasta päässyt Jari Sillanpää myöntää – hankki metamfetamiinia 110 grammaa

Kommentoi Facebookissa