Kärkipaikka vaihtui jälleen Suomi-futiksessa – mestaruus monen joukkueen kauppa

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta.

Kuopion Palloseura on pelannut vahvaa kautta. (Kuva AOP)

Turun FC Inter nousi Veikkausliigan kärkeen Ilveksen edelle. KuPS hengittää tiukasti niskaan.

JALKAPALLO HJK:n europeliputoaminen ja SJK:n valmentajapotkut ovat synkistäneet uutisointia Veikkausliigasta, mutta siinä sivussa sarjassa käydään todella jännittävää mestaruustaistoa. Perjantain otteluissa kärkipaikan haltija vaihtui jälleen.

FC Inter kellisti kotiottelussaan Turussa HIFK:n 3-2. Ottelu alkoi varsinaisella ilotulituksella, sillä 16 minuutille tultaessa tilanne oli jo 2-2. Veikkausliigan maalipörssin kärkimies Filip Valencic ratkaisi Interille voiton toisella puoliajalla kauden 15. maalillaan.

FC Ilves taipui kotiottelussaan Kuopion Palloseuralle 0-2 ja menetti kärkipaikkansa Interille. Issa Thiaw ja Ats Purje viimeistelivät KuPSin maalit.

Inter ja Ilves ovat tasapisteissä, joskin Ilves on pelannut yhden ottelun vähemmän. Inter ja Ilves ovat myös varmistaneet paikkansa ylempään loppusarjaan.

KuPS on sarjataulukossa kolmantena, mutta eroa kärkijoukkueisiin on kuopiolaisilla enää kaksi pistettä. KuPSin perjantain voitto Tampereella saattoi olla mestaruustaiston kannalta hyvinkin merkittävä.

Elo-syyskuun vaihteessa päättyvässä runkosarjassa käydään myös jännittävää taistoa viimeisistä ylemmän loppusarjan paikoista. Kuusi parasta jatkaa syyskuussa ylemmässä loppusarjassa.

Valmentajalleen Alexei Eremenkolle perjantaina potkut antanut SJK on sarjassa kuudentena kaksi pistettä IFK Mariehamnia, HIFK:ta ja FC Lahtea edellä. Kaikilla on jäljellä runkosarjasta kolme ottelua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Alexei Eremenko sai kenkää – Pohjanmaalla valmentajia erotellaan tiuhaan tahtiin

Kommentoi Facebookissa