Kärkipaikka vaihtui Veikkausliigassa – HIFK:n noste jatkuu

HIFK palasi 2010-luvulla Veikkausliigaan yli 40 vuoden tauon jälkeen

HIFK palasi 2010-luvulla Veikkausliigaan yli 40 vuoden tauon jälkeen. (Kuva AOP)

Kuopion Palloseura nousi Veikkausliigan kärkeen, kun FC Inter hävisi Maarianhaminassa. HIFK on valmentajapotkujensa jälkeen päässyt nosteeseen.

JALKAPALLO Veikkausliigassa nähtiin keskiviikkona yllätys, kun kärkipaikalla ollut Turun FC Inter hävisi Ahvenanmaalla IFK Mariehamnille maalein 0-2.

Interin ex-pelaaja Albion Ademi kuritti ex-seuraansa maalilla ja maalisyötöllä. Ademi nousi samalla maalipörssin kakkoseksi. Hän on maalannut tällä kaudella jo viidesti.

Seinäjoella SJK ja KuPS pelasivat tasan 1-1. Tasapeli nosti KuPSin sarjan kärkipaikalle Interin edelle. Joukkueet ovat tasapisteissä.

SJK on uuden päävalmentajansa Jani Honkavaaran komennossa ollut vaikeuksissa. KuPSin viime kaudella Suomen mestariksi valmentanut Honkavaara on tällä kaudella johdattanut SJK:n voittoon vain yhdessä ottelussa joukkueen ollessa sarjataulukossa vasta yhdeksäntenä.

HIFK on pelannut väkevästi sen jälkeen, kun antoi kenkää norjalaisvalmentajalleen Tor Thodesenille. Keskiviikkona Valkeakoskella HIFK voitti Hakan 2-0 Vitinhon ja Matias Hännisen osumilla.

Juttuvinkki: Totta se on, Suomi oli mukana Moskovan 1980 olympiajalkapalloturnauksessa!

Viimeisestä neljästä ottelustaan kymmenen pistettä kerännyt HIFK on sarjataulukossa neljäntenä. Joukkue on tasapisteissä arkkivihollisensa HJK:n kanssa, joskin HJK on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Tampereella FC Ilves voitti Rovaniemen Palloseuran 1-0 ja nousi sarjataulukossa viidenneksi. Voitoitta oleva RoPS taapertaa jumbona. Pisteitä rovaniemeläisillä on kaksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK jäi huippuottelussa tasapeliin – hylätty maali puhutti

Kommentoi Facebookissa