Hurja moukarikaari – Aaron Kangas maailmantilaston kakkoseksi!

Aaron Kangas on suomalaisen moukarinheiton ykkösnimi

Aaron Kangas on suomalaisen moukarinheiton ykkösnimi. (Kuva AOP)

Aaron Kangas heitti moukaria 79,05. Hän nousi maailmantilaston kakkoseksi ja Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmoseksi.

YLEISURHEILU Moukarinheittäjä Aaron Kangas tarjosi Espoon GP-kisoissa keskiviikkona todellisen jymypaukun. Kangas sai lekan lentämään viimeisellä kierroksella peräti 79,05 metriä, mikä on hänen uusi ennätyksensä ja kauden kotimainen kärkitulos.

Kankaan aiempi ennätys on tältä kesältä, 77,82 metriä. Kova tuloskunto oli havaittavissa jo alkukesästä ja nyt 80 metrin haamuraja alkaa olla lähellä.

Kangas nousi samalla maailmantilaston kakkoseksi. Pidemmälle lekan on lennättänyt vain Yhdysvaltojen Randy Winkler, jonka nimissä oleva kauden kärkitulos 80,70 metriä.

Kangas, 23, nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi. Suomen ennätyksen 83,30 heitti Olli-Pekka Karjalainen vuonna 2004. Los Angelesissa 1984 olympiakultaa voittanut edesmennyt Juha Tiainen heitti kultaisena olympiakesänään silloisen Suomen ennätyksen 81,52.

Annimari Korte jatkoi upeaa kauttaan naisten pika-aidoissa. Hän voitti Espoon GP:n finaalin ajalla 12,77. Tulos ei kuitenkaan ollut tilastokelpoinen, sillä takana oli liikaa myötätuulta eli +2,6 m/s.

Juttuvinkki: Absurdeista olympiakisoista 40 vuotta – Urho Kekkonenkin oli mukana

Kakkoseksi tuli alkuerissä ennätystään sivunnut Lotta Harala ajalla 13,04. Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske eivät olleet Espoossa mukana.

Naisten kolmiloikassa Kristiina Mäkelältä nähtiin vain kolme kisasuoritusta. Hän voitti tuloksella 14,17.

Kiekonheittäjä Salla Sipponen heitti voittoon ennätystuloksellaan 59,52. Ennätystään hän paransi 1,16 metrillä.

Myös Lotta Kemppinen teki Espoossa ennätyksensä. Hän voitti 100 metriä kauden kotimaisella kärkiajalla 11,45.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Topi Raitaselle kova aika 1500 metrillä

Kommentoi Facebookissa