Kärpät ja Ilves lähellä jatkopaikkaa – ”En voi ottaa vielä onnitteluja vastaan”

Oulun Kärpät on ollut suomalaisen jääkiekkoilun 2000-luvun kestomenestyjä

Oulun Kärpät on ollut suomalaisen jääkiekkoilun 2000-luvun kestomenestyjä. (Kuva AOP)

Kärpät voitti puolivälieräkarsintojen ensimmäisessä ottelussa Sportin 4-2 ja Ilves KooKoon 4-1. Jatkopaikat ratkeavat perjantaina.

JÄÄKIEKKO SM-liigan niin sanotut säälipudotuspelit alkoivat torstaina. Tänä vuonna systeemi on todella kova, sillä jatkopaikka ratkaistaan kahden päivän sisällä pelattavissa kahdessa ottelussa näiden pelien yhteismaalierolla.

Kärpät voitti torstaina Sportin maalein 4-2 ja lähtee vahvassa etulyöntiasemassa toiseen otteluun.

– Ensinnäkin peli ei ole vielä ohi. Nyt on vasta toisen erän puoliväli, joten en valitettavasti voi ottaa vielä onnitteluja vastaan, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kärpät johti ottelua 4-0. Joukkue kyykkäsi kuitenkin kolmannessa erässä.

– Tasaista taistelua. Molemmat joukkueet aloittivat tarkasti. Me olimme tehokkaita ja sitten Sport löysi lopussa oman vaihteensa, meille iski pikku paniikki. Sitten kun tuomari puhalsi toisen erän puolivälissä pelin poikki ja nyt lähdetään sitten toiseen jäähalliin jatkamaan, se pelasti meidät erätauolle kahden maalin johtoasemassa. Positiivista on se, että kahden maalin johtoasemassa on parempi lähteä peliin, kun kahden maalin tappioasemassa, Manner summasi.

Sport osoitti torstain ottelussa, ettei sitä kannata aliarvioida.

– Taistelu jatkuu ja molemmat lyö kaiken likoon. Sapluuna on siitä mielenkiintoinen ja se ei anna varaa yhteenkään virheeseen, Manner linjasi.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva antoi ymmärtää, että hänen ryhmänsä vähäinen playoff-kokemus näkyi.

– Tässä voisi sanoa sellaisen vanhan sanonnan kuin että eka kerta on aina eka kerta. Sellainen tuli mieleen tuossa. Mutta kyllähän se sitten siitä lähti käyntiin. Isoin erohan oli viimeistelyssä. Sillä tuli kahden maalin ero tähän otteluun ja huomenna sitten jatketaan näistä samoista numeroista, Dufva sanoi lehdistötilaisuudessa.

Ottelupari ratkeaa perjantaina Oulussa. Parin voittaja menee puolivälieriin. Jos Kärpät menee jatkoon, kohtaa se puolivälieräsarjassa HIFK:n.

Tampereen Ilves tarrasi kovalla otteella kiinni puolivälieräpaikkaan torstaina, kun se kaatoi KooKoon 4-1. Yksi Ilveksen hahmoista oli Kalle Maalahti, joka iski tehot 1+1.

– Aika vauhdikas peli oli, molemmilla oli paikkoja. Tärkeintä on, että olimme tuon verran parempia ja huomenna jatkuu sitten, Maalahti kommentoi C Morelle.

Ilves pääsi tulemaan ensimmäiseen pudotuspeliin levänneenä, sillä ei ollut enää tiistaina peliä.

– Saatiin hyvin rytmitettyä tämä viikko, kun tiistaina ei ollut enää peliä ja muut joukkueet pelasivat. Oli peli lauantaina, joten saatiin treenata alkuviikko laadukkaasti ja se varmaan näkyi tuossa ottelussa alusta lähtien. Olimme kyllä todella valmiita tähän, Maalahti sanoi.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liigan runkosarja paketissa – Kärpät säälipudotuspeleihin

Kommentoi Facebookissa