Kauden ensimmäiset Suomen Cupin kisat hiihdettiin – voitot ratkesivat jo ennen maalisuoraa

– En ajatellut, että noin hyvissä asemissa pääsisin lähtemään, omalla osuudellaan viestikullan ratkaissut Riitta-Liisa Roponen tuumi.

– En ajatellut, että noin hyvissä asemissa pääsisin lähtemään, omalla osuudellaan viestikullan ratkaissut Riitta-Liisa Roponen tuumi. (Kuva SHL)

Riitta-Liisa Roponen pohjusti viestissä Oulun Hiihtoseuran voiton, Anssi Pentsinen repäisi Vantaan ykköseksi.

MAASTOHIIHTO Kauden ensimmäisten maastohiihdon Suomen Cupin viestien voittoja juhlivat naisissa Oulun Hiihtoseura ja miehissä Vantaan Hiihtoseura. Naisten voittajajoukkueessa hiihtivät Marjaana Pitkänen, Riitta-Liisa Roponen ja Maria Virpi, miehissä vastaavasti Olli Hiidensalo, Waltteri Vinkanharju ja Anssi Pentsinen.

Naisten viestissä kakkoseksi tullut Kainuun Hiihtoseura hävisi 36,5 sekuntia. Jämin Jänne nousi ensimmäistä kertaa naisten Suomen Cupissa viestin palkintokorokkeelle oltuaan kolmas.

Oulun Marjaana Pitkänen toi avausosuudelta viestin kärjen tuntumassa, mutta Roponen teki toisella osuudella eroa ja ankkuri Virpi pääsi omalle 4 kilometrin osuudelleen 58,7 sekunnin johdossa. Se riitti selvään voittoon.

– Ihan näin emme tätä tarinaa olleet suunnitelleet, mutta lopputulos oli mieleinen. Tuntemuksiltaan oli kyllä paha, näistä alkukauden kisoista otetaan aina tietoa, hyviä treenejähän nämä ovat kohti kovempia kisoja, Roponen sanoi.

Miesten viestissä ratkaisut jäivät viimeisen osuuden viimeiselle kierrokselle. Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsisen isku oli lopulta niin tehokas, ettei samaan kyytiin seuraa löytynyt. Pentsinen piti asemat loppuun asti ja pääsi tuulettamaan voittoa 5,4 sekunnin erolla Kouvolan Hiihtoseuraan.

– Päätin oman ratkaisuni tehdä tuossa viimeisen kierroksen alkuun, kun sain laskusta pikkuisen hajuraon. Hiihdin suoran kovaa ja tiesin, että laskusta saattaa päästä vähän vielä lisää karkuun. Hiihto tuntui tosi hyvältä, pikkuisen yläselässä painoi, kun eilen joutui aika paljon takomaan, Pentsinen sanoi.

Kolmossijataistoon jäivät lopulta tiukimmin IF Minkenin Remi Lindholm ja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola. Hakola piti nuoren haastajansa takana 0,3 sekunnin erolla.

Eilen kisattiin jo henkilökohtaisilla matkoilla, kun Enon Kisa-Poikien Mari Laukkanen ja Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkonen veivät voitot.

Ampumahiihtäjänä tunnettu Laukkanen hallitsi naisten vapaan sprinttiä ylivoimaisesti. Anne Kyllönen oli toinen ja uransa ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen Cup -palkintokorokesijan ottanut Vilma Nissinen kolmas. Juho Mikkonenkaan ei joutunut puristamaan maaliviivalle asti, vaan otti hallitun ykköstilan. Anssi Pentsinen oli toinen ja Ari Luusua kolmas.

Finaalia väritti karsinnan ykkösen ja muutenkin vahvasti hiihtäneen Lauri Vuorisen suksirikko. Kakkoseksi ehtinyt Anssi Pentsinen puolestaan kompuroi alkuerässään lähtösuoralla, mutta ehti vielä nousta välieriin ja lopulta kakkoseksi.

Maastohiihdon Suomen Cup jatkuu Rovaniemellä 18.–19. marraskuuta.

  • Lähde Suomen Hiihtoliitto

Kommentoi Facebookissa