Kauneushoitolassa salakatseltiin ja salakuunneltiin – toiminta loukkasi työntekijöiden yksityisyyttä

Syyttäjä vaatii pariskunnalle sakkorangaistusta salakatselusta ja salakuuntelusta. (Kuvituskuva Fotolia)

Laitteita oli asennettu muun muassa työntekijöiden pukeutumis- ja taukotiloihin.

SALAKATSELU Tamperelaisen kauneushoitolan omistajalle ja hänen aviomiehelleen on luettu syytteet salakatselusta ja salakuuntelusta. Syyttäjä vaatii pariskunnalle sakkorangaistusta.

Syytteen mukaan salakatselua ja -kuuntelua harjoitettiin runsaan puolentoista vuoden aikana 2019–2020. Epäiltyä toimintaa tapahtui hoitolan kahdessa toimipaikassa. Nainen pyöritti kauneushoitolaa ja aviomies avusti häntä yrityksen töissä. Syytteen mukaan mies asensi yrityksen tiloihin teknisen laitteen, jonka avulla on voinut kuunnella puhetta ja katsella videokuvaa.

Laitteita oli asennettu muun muassa työntekijöiden pukeutumis- ja taukotiloihin. Firman omistajalla oli siten mahdollisuus tarkkailla työntekijöitä. Puheita pystyi kuuntelemaan ja kuvia katsomaan reaaliajassa, ja lisäksi puheet ja kuvat pystyi tallentamaan.

Syyttäjän mukaan firman omistajan ja hänen aviomiehensä toiminta loukkasi työntekijöiden yksityisyyttä. Työntekijöille ei kerrottu salakatselun ja -kuuntelun mahdollistavista laitteista.

Syyttäjä vaatii pariskunnalle sakkorangaistusta salakatselusta ja salakuuntelusta. Neljä yrityksen työntekijää on esittänyt asiassa rangaistusvaatimuksen.

Lue myös: Puolialastoman nukkuvan naisen kuvan jakamisesta tuomio – sakoista ja korvauksista kertyi tuhansien lasku

Kommentoi Facebookissa