Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat ovat tässä – kolme kirjailijaa entisiä voittajia

Kaunokirjallisuuden Finlandia-valitsija vuonna 2021 on elokuvaohjaaja Zaida Bergroth.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-valitsija on elokuvaohjaaja Zaida Bergroth. (Kuva Marica Rosengård)

Esiraati valitsi kuusi palkintoehdokasta noin kahdensadan kirjan joukosta.

FINLANDIA Suomen Kirjasäätiö on julkistanut kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat. Lautakunnan puheenjohtajana toimii kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ja jäseninä päätoimittaja Antti Kokkonen sekä keskustakirjaston johtaja Anna-Maria Soininvaara.

Ehdokkaat ovat seuraavat:

  • Joel Elstelä: Sirkusleijonan mieli (WSOY)
  • Rosa Liksom: Väylä (Like)
  • Marjo Niemi: Kuuleminen (Teos)
  • Matias Riikonen: Matara (Teos)
  • Pirkko Saisio: Passio (Siltala)
  • Jukka Viikilä: Taivaallinen vastaanotto (Otava)

Ehdokkaista peräti kolme eli Rosa Liksom, Pirkko Saisio sekä Jukka Viikilä ovat jo aikaisempina vuosina voittaneet Finlandia -palkinnon. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se on valtiovarainministeriön päätöksellä veroton.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-valitsija vuonna 2021 on elokuvaohjaaja Zaida Bergroth. Finlandia-palkintojen voittajat julkistetaan 1.12. klo 19 alkavassa tilaisuudessa, joka välitetään suorana Yle TV1:ssä sekä Yle Areenassa.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaasta suomalaisesta romaanista. Palkinto perustettiin vuonna 1984. Aluksi siitä kilpailivat kaunokirjallisuuden ohella myös tietokirjat. Vuonna 1989 tietokirjoille perustettiin oma Finlandia-palkintonsa.

Lue myös: Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat julkistettiin – valitsija on futuristi ja tietokirjailija

Kommentoi Facebookissa