Kaupunkifestivaali houkutti myös alaikäisiä – päihtyneitä 14-vuotiaita ambulanssilla sairaalaan

Päihtyneitä 14-vuotiaita lähti tapahtumasta ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa. (Kuvituskuva Dreamstime)

Haminan valojen yö työllisti poliisia, sosiaaliviranomaisia ja sairaalahenkilökuntaa.

FESTIVAALI Poliisilla oli tiedossa, että kaupunkifestivaali Haminan valojen yö on aiheuttanut edellisvuosina lukuisia häiriöitä, joten poliisi oli varautunut tapahtumaan resursoimalla paikalle poliiseja koko Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueelta. Tapahtuman järjestäjä oli myös asettanut enemmän järjestyksenvalvojia tapahtumaan, kuin aikaisempina vuosina.

Edellisyön tapaan paikalla oli paljon päihtyneitä nuoria. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tavattiin edellisyöhön verrattuna enemmän alle 15-vuotiaita, jotka olivat nauttineet päihteitä. Poliisi tapasi kaksi päihtynyttä 13-vuotiasta, joista toinen päätyi suoraan vanhempien luokse ja toinen SPR:n selviämisasemalle huonon vointinsa takia.

Kaksi päihtynyttä 14-vuotiasta lähti tapahtumasta ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa. Lisäksi partiot tapasivat kaksi 14-vuotiasta, jotka olivat nauttineet illan aikana alkoholia ja poltelleet kannabista, toinen heistä päätyi ambulanssilla sairaalaan ja toinen vanhempiensa huostaan. Yksi päihtynyt 14-vuotias toimitettiin suoraan sosiaaliviranomaisten luokse. Poliisi tekee tapauksista myös lastensuojeluilmoituksen sosiaaliviranomaisille.

Lauantain ja sunnuntain väliseltä yöltä on kirjattu neljä rikosilmoitusta pahoinpitelystä. Kahdessa tapauksessa rikoksesta epäillyt ovat poliisin hallussa. Kaksi henkilöä päätyi poliisilakiperusteisesti kiinniotettuna Kotkan poliisivankilaan aiheuttamiensa häiriöiden takia. Kahta henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lue myös: Nuorisojengin häiriköinti herättää huolta sosiaalisessa mediassa – ”Nimiä ja kuvia ei ole suotavaa jakaa”

Kommentoi Facebookissa