Kävelytielle tahallaan koukannut autoilija vangittiin – poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä

Tahalliseen yliajoon epäilty mies on vangittu Tuusulan käräjäoikeudessa.

Tahalliseen yliajoon epäilty mies on vangittu Tuusulan käräjäoikeudessa. (Kuva AOP)

Poliisi pyytää edelleen havaintoja kuparinpunaisen farmarimallisen Peugeotin liikkeistä.

TAPON YRITYS Järvenpäässä Tupalantiellä tapahtui 14.11. aamulla noin klo 7.56 yliajo, jossa jalankulkijan päälle ajettiin kevyen liikenteen väylällä. Uhri, vuonna 1978 syntynyt mies sai yliajon seurauksena sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Paikan päällä tapahtumahetkellä olleen todistajan mukaan epäilty yliajaja oli ajanut Tupalantietä pitkin ja koukannut yhtäkkiä oikealle kevyen liikenteen väylällä olleen jalankulkijan päälle. Yliajon jälkeen kuljettaja oli poistunut paikalta pysähtymättä kohti Louttia. Todistajan mukaan kyseessä oli ollut uudehko punertavanvärinen henkilöauto ja kuljettajalla oli ollut yllään vaalea takki.

Poliisi pyysi kuljettajaa ilmoittautumaan poliisille sekä mahdollisia silminnäkijähavaintoja ja tietoja tapahtuneesta. Poliisi saikin jo 16.11. kiinni epäillyn tekijän, myös vuonna 1978 syntyneen miehen, ja mies on eilen vangittu Tuusulan käräjäoikeudessa syytä epäillä -perusteisesti epäiltynä kyseiseen yliajoon. Yliajoa epäillään tahalliseksi teoksi ja tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeellä tapon yritys.

Itä-Uudenmaan poliisi on löytänyt myös yliajossa käytetyn ajoneuvon ja pyytää edelleen havaintoja kuparinpunaisen farmarimallisen Peugeotin liikkeistä keskiviikkoaamulta 14.11. Kaikki havainnot kyseisen ajoneuvon liikkeistä tapahtuma-aamulta pyydetään ilmoittamaan poliisin numeroon 050 456 3332.

Lue myös: Nuori mies menetti autonsa hallinnan kaarteessa – kävelytiellä kulkenut mies kuoli

Kommentoi Facebookissa