Kela tarjoaa pikavippejä tekstiviestillä ja sähköpostilla – kyseessä on tietysti huijausyritys

Jos olet saanut huijausviestin, älä vastaa viestiin tai syötä tietojasi vaadittuihin kenttiin.

Jos olet saanut huijaussoiton tai huijausviestin, älä soita takaisin tai vastaa viestiin. (Kuva Fotolia)

Tietojenkalastelulla pyritään urkkimaan henkilö- ja pankkitunnustietoja.

HUIJAUS Kela on saanut ilmoituksia sen nimissä lähetetyistä tietojenkalasteluviesteistä. Huijausviestissä tarjotaan pikavippiä. Kelan nimissä on kesän aikana lähetetty huijausviestejä sekä sähköpostitse että tekstiviestillä.

Kyseessä on tietojenkalastelu eli phishing, jolla pyritään urkkimaan henkilö- ja pankkitunnustietoja. Tietoturvasyistä arkaluonteisia tietoja, esimerkiksi henkilötunnusta, ei pidä koskaan lähettää sähköpostitse eikä Kela koskaan kysy niitä sähköpostitse tai tekstiviestillä. Sähköpostin sijaan voit lähettää Kelaan viestin Kelan asiointipalvelussa.

Jos olet saanut huijausviestin, älä vastaa viestiin tai syötä tietojasi vaadittuihin kenttiin. Älä klikkaa viestissä olevia linkkejä. Jos epäilet, että luottokorttitietosi tai pankkitunnuksesi ovat joutuneet vääriin käsiin, ota yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun.

Halutessasi voit tehdä asiasta ilmoituksen pikavippitoimintaa valvovalle Etelä-Suomen aluehallintovirastolle sähköpostiin kirjaamo.etela@avi.fi sekä Kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

Lue myös: ”Hollywood-tähti” perusti orpokotia Afrikkaan – suomalaisnainen lainasi 150 000 euroa huijarille

Kommentoi Facebookissa