Kela vakuuttaa: – ”Taksipalvelut toimivat moitteettomasti lähes koko maassa”

Kelan mukaan taksipalvelut toimivat nyt huomattavasti paremmin myös niillä alueilla, jotka ruuhkautuivat alkuviikosta.

Kelan mukaan taksipalvelut toimivat nyt huomattavasti paremmin myös niillä alueilla, jotka ruuhkautuivat alkuviikosta. (Kuva Anne Anttila)

Kelan mukaan tilausvälityskeskusten puhelinpalvelu toimii hyvin, autoja on riittävästi ja asiakkaat saavat kuljetuksensa.

KELA-TAKSIT Kelan korvaamien taksipalvelujen toimivuutta on laajasti kritisoitu, kun uudistuksen myötä asiakkaat eivät ole tällä viikolla muun muassa pystyneet tilaamaan taksia tai taksi ei ole saapunut sovitusti.

Kela vakuuttaa nyt, että suurin osa sen kilpailuttamista palveluntuottajista on pystynyt hoitamaan erinomaisesti kaikki kuljetuksiin liittyvät palvelut taksialan isojen muutosten keskellä.

Kelan mukaan palvelut toimivat nyt huomattavasti paremmin myös niillä alueilla, jotka ruuhkautuivat alkuviikosta. Palveluntuottajat ovat rekrytoineet lisää henkilökuntaa puhelinpalveluun ja sopineet kuljetuksista uusien autoilijoiden kanssa. Tilauspuheluiden jonotusajat ovat lyhentyneet, ja tilatut kuljetukset on saatu järjestettyä.

Ongelmia, jotka koskevat lähinnä puhelinpalvelua, on kuitenkin yhä viidessä maakunnassa: Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Keski-Suomessa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Kela on edellyttänyt, että palvelu saadaan palvelukuvauksen ja hankintasopimuksen mukaiselle tasolle viikon loppuun mennessä myös näillä alueilla.

Kela sanoo seuraavansa edelleen tiiviisti sopimuskumppanien palvelutasoa ja käy jatkuvaa keskustelua palveluntuottajien kanssa, jotta sairausvakuutuslain mukaiset kuljetukset ja korvaukset saadaan asianmukaisesti hoidettua.

Lue myös: Uusia taksilupia haettiin hurjat 700 heti ensimmäisenä päivänä – ”Olimme varautuneet hakemustulvaan”

Kommentoi Facebookissa