Uusia taksilupia haettiin hurjat 700 heti ensimmäisenä päivänä – ”Olimme varautuneet hakemustulvaan”

Taksinkuljettajalla tulee jatkossakin olla voimassa oleva taksinkuljettajan ajolupa.

Taksinkuljettajalla tulee jatkossakin olla voimassa oleva taksinkuljettajan ajolupa. (Kuva Fotolia)

Kiinnostus liikennelupien hakemiseen oli vielä oletettuakin vilkkaampaa.

TAKSILUVAT Liikennepalvelulain voimaantulo sunnuntaina 1.7.2018 käynnisti uusien taksilupien hakemisen vauhdilla. Trafi otti vastaan sunnuntain aikana lähes 700 taksilupahakemusta ja yli 200 ilmoitusta taksi- tai tavaraliikenteen harjoittamisesta.

– Kiinnostus liikennelupien hakemiseen sunnuntaina oli vielä oletettuakin vilkkaampaa, mikä on erittäin hienoa ajatellen liikennepalvelulain mukanaan tuomia mahdollisuuksia koko taksi- ja tavaraliikennealalle. Ensimmäisen päivän aikana liikennelupahakemuksia ja -ilmoituksia tuli yhteensä lähes tuhat ja näistä valtaosa oli taksilupia, kertoo osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

– Olimme varautuneet hakemustulvaan, ensimmäiset luvat myönnetään tänään ja sunnuntain hakemussuma pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti. Lähetämme luvasta kopion sähköpostiin heti sen myöntämisen jälkeen, jottei varsinaista postin mukana tulevaa lupaa tarvitse odottaa, jatkaa Pylväs.

Trafi otti sunnuntain aikana vastaan 682 taksilupahakemusta, 234 taksi- ja tavaraliikenteen ilmoittautumista, 48 tavaraliikenne- ja 5 henkilöliikennelupahakemusta. Aluekohtaista tietoa lupien jakautumisesta saadaan lupien käsittelyn myötä.

Liikennelupien myöntäminen siirtyi liikennepalvelulain voimaantulon myötä 1.7.2018 Ely-keskuksilta Trafille. Liikennelupajärjestelmien siirto ja käyttöönotto toteutettiin viikonlopun aikana ja kaikki uuden lain mukaiset liikennelupahakemukset ja -ilmoitukset ovat käytössä Trafin nettisivujen kautta.

Lue myös: Uusi taksilaki avaa markkinoita – voiko kuka tahansa ajaa omalla autollaan taksia?

Kommentoi Facebookissa