Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja vaihtuu – jäsenmäärä on nyt suurempi kuin koskaan

Risto E. J. Penttilä on toiminut Keskuskauppakamarin toimitusjohtajana vuodesta 2010 alkaen.

Risto E. J. Penttilä on toiminut Keskuskauppakamarin toimitusjohtajana vuodesta 2010 alkaen. (Kuva Pasi Murto)

Risto E. J. Penttilä siirtyy Nordic West Officen toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi.

TALOUS Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja vaihtuu nykyisen toimitusjohtajan Risto E. J. Penttilän siirtyessä Nordic West Officen toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi. Penttilä on toiminut Keskuskauppakamarin toimitusjohtajana vuodesta 2010 alkaen ja jatkaa nykyisessä tehtävässään siirtymäkauden ajan.

– Kauppakamarit ovat hyvässä iskussa ja jäsenmäärä on suurempi kuin koskaan. Kauppakamarien työlle on nyt tilausta, sillä markkinatalous ja vapaakauppa tarvitsevat käytännönläheisiä puolustajia ja yritysten ääni ansaitsee tulla kuulluksi yhteiskunnallisessa keskustelussa, sanoo Keskuskauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Jussi Pesonen.

Pesonen haluaa kiittää Risto E. J. Penttilää hänen työstään. Myös Penttilä itse sanoo viettäneensä seitsemän hienoa vuotta kauppakamarissa.

– On ollut ilo tehdä töitä erikokoisten ja erilaisten yritysten kanssa maamme kaikissa osissa. Kyllä yritykset Suomen nostavat, jos vain annamme niille tasavertaiset mahdollisuudet kilpailijamaittemme kanssa, Penttilä sanoo.

Suomessa toimii Keskuskauppakamarin lisäksi 19 alueellista kauppakamaria, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on runsaat 20 000. Keskuskauppakamari edistää elinkeinoelämän tarpeita kansallisella tasolla ja koordinoi kauppakamariryhmän ja kansainvälisen kauppakamarin Suomen osaston toimintaa.

Kommentoi Facebookissa