Keskustelua herättänyt presidentin muotokuva on nyt esillä kaikille – Ateneumissa myös ilmaispäivä

Teos on yleisön nähtävillä 2. syyskuuta 2018 saakka, jonka jälkeen se palaa valtioneuvoston linnaan.

Teos on yleisön nähtävillä 2. syyskuuta 2018 saakka, jonka jälkeen se palaa valtioneuvoston linnaan. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön muotokuva on asetettu esille Ateneumin taidemuseoon.

MUOTOKUVA Tasavallan presidentti Sauli Niinistön muotokuva on asetettu näytteille Ateneumin taidemuseoon Helsingissä. Teos on yleisön nähtävillä 2. syyskuuta 2018 saakka, jonka jälkeen teos palaa tasavallan presidentin esittelysaliin valtioneuvoston linnaan.

Presidentin muotokuva on esillä museon 2. kerroksessa Suomen taiteen tarina -näyttelyn Arkisto-salissa. Muotokuvaan voi tutustua museon normaaleina aukioloaikoina pääsylipun hinnalla tai museokortilla. Alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin aina ilman pääsymaksua. Ateneumissa vietetään ilmaispäivää keskiviikkona 6. kesäkuuta klo 10–20, jolloin museoon on kaikille vapaa pääsy.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön muotokuva paljastettiin presidentin esittelysalissa valtioneuvoston linnassa perjantaina 4. toukokuuta. Muotokuva on sadasta osateoksesta koottu mosaiikki, jonka on toteuttanut sata Suomessa vaikuttavaa nuoremman polven taiteilijaa – graafikoita, veistäjiä, maalareita sekä video-, performanssi- ja valokuvataiteilijoita.

Yhteisötaiteellisen muotokuvan ovat tuottaneet kuvataiteilijat Atro Linnavirta ja Anita Naukkarinen.

Lue myös: Presidentti Sauli Niinistön yllättävä muotokuva julkistettiin – sadasta osateoksesta koottu mosaiikki

Kommentoi Facebookissa