KHL tyhjeni suomalaisista – Roman Rotenbergiltä tylyjä kommentteja

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021 (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa syksyllä 2021. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

SKA Pietari ei jatka yhteistyötä Mikko Lehtosen, Leo Komarovin ja Joonas Kemppaisen kanssa.

JÄÄKIEKKO Venäläissivusto Allhockey.ru:n mukaan suomalaispelaajat Mikko Lehtonen ja Leo Komarov eivät jatka KHL-seura SKA Pietarissa ensi kaudella. Molemmilla olisi ollut sopimus voimassa ensi kaudesta.

Komarovin sopimus olisi jatkunut vuoteen 2023. Lehtosella olisi sopimusta jäljellä vuoteen 2025 saakka.

SKA:n kolmas suomalaispelaaja Joonas Kemppainen palaa SM-liigaan. Hän on menossa Oulun Kärppiin.

SKA:n päävalmentajana toimiva Roman Rotenberg, jonka jääkiekkovaikuttajaura on pitkälti perustunut hänen isänsä kaveruuteen Vladimir Putinin kanssa, vihjaili Allhockeyn mukaan, että SKA:ssa pelaisi ensi kaudella vain yksi ulkomaalaispelaaja. Hän olisi ruotsalainen Oscar Fantenberg, jolla on sopimus vielä voimassa.

Rotenberg haluaisi, että KHL:n ulkomaalaiskiintiöitä pienennettäisiin. Hän jyrähtää, ettei KHL tarvitse suomalaisia tai ruotsalaisia pelaajia, jotka vetäytyvät kesken pudotuspelien. Rotenberg kiitteli niitä pelaajia, jotka jäivät, mutta antoi ymmärtää, etteivät kaikki pelanneet tosissaan.

Jokerit vetäytyi KHL:stä välittömästi, kun Venäjä aloitti raakalaismaiset sotatoimensa Ukrainassa 24. helmikuuta. Valtaosa KHL:n ulkomaalaispelaajista jätti seuransa myös tuolloin.

Kaikkia ulkomaalaispelaajia ei KHL:stä päästetty lähtemään. Tiettävästi Lehtonen, Komarov ja Kemppainen olisivat halunneet lähteä Pietarista heti, mutta seura ei antanut heidän purkaa sopimustaan. Pelit jatkuivat SKA:lla konferenssifinaaleihin, joissa SKA hävisi Moskovan TsSKA:lle.

Nyt KHL:ssä on tapahtumassa järisyttäviä muutoksia. Venäjän talous laskee pakotteiden takia jyrkkää persmäkeä, eikä rahaa tuskin riittä jääkiekolle enää entiseen malliin. Kallispalkkaisiin ulkomaalaispelaajiin ei ole varaa tuhlata ruplia ja harva itseään kunnioittava länsimaalainen jääkiekkoilija Venäjällä tuskin haluaa pelatakaan niin kauan, kun Vladimir Putin on vallassa.

Rotenberg, joka on myös Suomen kansalainen, jatkaa SKA:n päävalmentajana. Hänen jääkiekkovaikuttajauransa kestää tasan niin kauan, kuin Putinin valta kestää.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Odotettu päätös – jääkiekon MM-kisat otettiin Venäjältä pois

Kommentoi Facebookissa