Kia Sportagesta nyt 177 hv bensa-automaatti – Sportage on eteläkorealaisten myydyin malli

Kia Sportage saavutti viime vuonna yli viiden miljoonan kappaleen myyntirajan.

Kia Sportage saavutti viime vuonna yli viiden miljoonan kappaleen myyntirajan. (Kuva Kia)

Uudesta etuvetoversiosta on saatavana neljä eri varustetasoa.

AUTOT Kia on tuonut markkinoille suositusta Sportage-katumaasturista bensa-automaatilla varustetun 1.6 T-GDi -etuvetoversion. Uudesta 177-hevosvoimaisesta etuvetoversiosta on saatavana neljä eri varustetasoa: Active, EX, Business Premium ja GT-Line.

Sportagesta esiteltiin viime syksynä uudistettu malli. Sportage sai tuolloin uusia päästöstandardeja täyttäviä moottoreita, uutta muotoiluilmettä ja uusia varusteita. Lisäksi Sportage on ensimmäinen malli, jossa Kia esitteli 48 V sähkömoottorilla varustetun kevythybridijärjestelmän.

Sportage oli maailmanlaajuisesti Kian myydyin malli viime vuonna yli 500 000 kappaleen myynnillään ja se saavutti viime vuonna yli viiden miljoonan kappaleen myyntirajan. Malli on ollut tuotannossa jo vuodesta 1993 alkaen. Kia-autojen vuosittainen tuotanto on yli kolme miljoonaa ajoneuvoa. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on yli 45 miljardia dollaria ja sillä on maailmanlaajuisesti noin 51 000 työntekijää.

Uudella voimalinjalla varustettu Sportage on hinnoiteltu kilpailukykyisesti, Sportage 1.6 T-GDI Active 7 DCT -version hinta alkaa 29 990 eurosta.

Lue myös: Kia e-Soul -sähköauto esitellään Genevessä – toimintamatka jopa 452 kilometriä

Kommentoi Facebookissa