Kia Telluride valittiin vuoden autoksi maailmassa – Suomessa sitä ei kuitenkaan myydä

Kia Telluride on suunniteltu kahdeksalle matkustajalle.

Kia Telluride on suunniteltu kahdeksalle matkustajalle. (Kuva Kia)

Kian menestystä täydensi Kia e-Soul -sähköauto, joka palkittiin World Urban Car -tittelillä.

AUTOT Kia Telluride SUV on valittu vuoden autoksi maailmassa, vuoden 2020 World Car Awards -kokonaiskilpailun voittajaksi. Kilpailijoista loppusuoralle pääsivät Telluriden lisäksi Mazda CX-30 ja Mazda3.

Kia Telluride on myynnissä Pohjois-Amerikassa ja joillain muilla globaaleilla markkinoilla, mutta ei Suomessa. Tuomaristo arvosti auton näyttävää muotoilua ja vaikuttavaa käytännöllisyyttä. Auto on suunniteltu kahdeksalle matkustajalle. Telluride on kerännyt maailmalla jo yli 70 palkintoa ensiesittelynsä jälkeen.

Kian menestystä täydensi Kia e-Soul -sähköauto, joka palkittiin World Urban Car -tittelillä. Kia e-Soul -sähköauto puolestaan on tuomariston mukaan ideaali auto kaupunkiin. Auton toimintamatka sähköllä on yhdellä latauksella 452 km. Uudessa e-Soulissa on useita energiaa säästäviä ominaisuuksia, jotka pidentävät sen toimintamatkaa.

– Kialle on suuri kunnia vastaanottaa kaksi palkintoa World Car of the Year -tuomaristolta. Kyseessä on yksi autoteollisuuden arvostetuimmista palkinnoista osoittaen samalla, että Telluride ja e-Soul ovat erinomaisia autoja, joita kuljettajat rakastavat, sanoo Kia Motors Corporationin varatoimitusjohtaja Thomas Schemera.

World Car Awards -tuomaristo koostuu 86 itsenäisestä autotoimittajasta 24 eri maasta. Kia Motors Corporation on vuonna 1944 perustettu eteläkorealainen autonvalmistaja, jonka vuosittainen tuotanto on yli kolme miljoonaa ajoneuvoa.

Lue myös: Suomessa otetaan käyttöön 50 uutta liikennemerkkiä – keltaiset sulkuviivat muuttuvat valkoisiksi

Kommentoi Facebookissa