Kiinalaisiin tavaralähetyksiin ei liity koronavirustartunnan riskiä – ainakaan nykytiedon perusteella

Kiinasta epidemia-alueelta postitse lähetettyjen tavaroiden ja elintarvikkeiden käsittelyyn Suomessa ei liity riskiä saada koronavirustartunta.

Kiinasta epidemia-alueelta postitse lähetettyjen tavaroiden ja elintarvikkeiden käsittelyyn Suomessa ei liity riskiä saada koronavirustartunta. (Kuva Tukes)

Tyypillisesti koronavirukset eivät säily pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa päiväkausia.

KORONAVIRUS Tämänhetkisen THL:n tiedon mukaan Kiinasta epidemia-alueelta tuotujen tai esimerkiksi postitse lähetettyjen tavaroiden ja elintarvikkeiden käyttöön ja käsittelyyn Suomessa ei liity riskiä saada koronavirustartunta.

Wuhan-koronaviruksen leviämiseen liittyy vielä paljon kysymyksiä, joihin tarvitaan lisää tietoa. THL tiedottaa, että kuitenkaan tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että Wuhan-koronavirus leviäisi tuontitavaroiden kautta, eikä tällä tavalla tapahtuneita tartuntoja ole havaittu.

Tyypillisesti koronavirukset eivät säily pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa päiväkausia. Koronavirukset myös leviävät tehokkaimmin pisaratartuntana.

Koronaviruksen todettuja tartuntoja maailmassa on lähes 10 000, joista yhdeksän Euroopassa ja yksi Suomessa. Kuolleita kerrotaan olevan yli 200 henkilöä.

Lue myös: Kiinalaisella turistilla on todettu koronavirustartunta – nainen on eristetty Lapin keskussairaalassa

Kommentoi Facebookissa