Kimi Räikkönen ajaa todella vahvaa kautta – kymmenien miljoonien arvoista työtä

Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi

Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi. (Kuva AOP)

Työstään nauttiva Kimi Räikkönen on saavuttanut Alfa Romeon kauden 32 pisteestä 31.

FORMULA 1 Kimi Räikkönen on ylittänyt Alfa Romeo-tallissa odotukset. Myös viimeinen kesätaukoa edeltänyt kisa Unkarissa sujui hienosti Räikkösen ajettua seitsemänneksi.

Formula ykkösissä Mercedes, Red Bull ja Ferrari ovat muita selkeästi edellä, mutta keskikastissa kilpailu on todella tasaista. Renault, McLaren, Alfa Romeo, Toro Rosso, Haas ja Racing Point käyvät kovaa kilpailua kymmenien miljoonien arvoisista bonuksista ja kuljettajien erot korostuvat tässä kamppailussa.

Alfa Romeo on seitsemäntenä, mutta vain 11 pisteen päässä viitostilasta. Räikkösen panosta ei voi vähätellä. Kauden 12 F1-kisassa Alfa Romeo on saavuttanut 32 pistettä ja niistä 31 on tuonut Räikkönen.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur ei säästellyt kehuja Räikkösen Unkarin GP:n suoritusta arvioidessaan.

– Kimi teki todella hyvää työtä, ajoi puhtaan kisan ja hoiti Bottaksen (Valtteri) taholta tulleet paineet kisan parilla viimeisellä kierroksella. Seitsemäs sija oli parasta, mitä voimme toivoa. Voimme olla tyytyväisiä näihin pisteisiin, Vasseur sanoi.

Räikkösen tallikaverilla Antonio Giovinazzilla ei kulje. Unkarissa ajettu 18. sija oli taas yksi valtaisa pettymys lisää.

– Oli harmi päättää sarjan ensimmäinen osa näin ja varsinkin siksi, että olen esittänyt hyvää vauhtia edellisissä kisoissa. Tämä oli yksi niitä päiviä lisää, kun emme pystyneet kääntämään potentiaalimme pisteiksi, Giovanazzi sanoi Alfan tiedotteessa.

Ferrarin tukeman Giovinazzin ura F1:ssä voi olla tämän kauden jälkeen vaakalaudalla. Se on ainakin selvää, että tulostason pitäisi syksyllä kohentua roimasti.

– Ainakin meillä on nyt lomaa, tilaisuus nollata asiat kesätauolla ja tulla tekemään paljon parempaa tulosta loppukaudella. Kausi on ollut tähän asti vuoristorataa, Giovinazzi myöntää kiertelemättä.

Alfa Romeolla Räikkönen näyttää viihtyvän ja pitää uskollisesti tyylinsä. Unkarin GP-viikonlopun yhteydessä hän laukoi jälleen yhden unohtumattoman kommentin lisää valottamalla sopimustaan Alfa Romeo -tallin kanssa.

– En ole lukenut sopimusta, koska se ei ole paljonkaan arvoinen, Räikkönen huikkaa unkarilaiselle Vezess-lehdelle.

Räikkönen tarkoittaa tällä niitä ehtoja, joilla Alfa pyrkisi rajoittamaan hänen yksityiselämäänsä ja esimerkiksi mieliharrastusta motocrossia.

– Kun keskustelin ensimmäisen kerran Alfa Romeon kanssa, niin sanoin heille, että jos he valittavat tai vikisevät jostain, niin en ole täällä enää, Räikkönen räväyttää.

Räikkösen, 39, sopimus Alfan kanssa kattaa vielä kauden 2020. Unkarilaismedia oli udellut Räikköseltä, onko häneltä kiinnostusta lähteä uransa jälkeen mukaan esimerkiksi F1-sarjan johtotehtäviin.

– Se ei ole minun varten, Räikkönen naurahti.

Räikkönen suuntasi Unkarista suunnan kotiinsa Sveitsiin. Tiimilleen hän antoi isot kehut.

– Odotan saavani viettää kesätauolla aikaa perheeni kanssa, mutta olen myös onnellinen kaikkien tässä tiimissä olevien puolesta. He työskentelevät uskomattoman kovasti ja ansaitsevat vapaata, Räikkönen kehuu Alfan henkilöstöä.

Räikkösen suoritukset ovat tuomassa Alfa Romeolle isoja merkkimestaruuspisteiden perusteella jaettavia bonussummia. Tiimien sijoitusten väliset erot ovat kymmeniä miljoonia euroja.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Valtteri Bottaksen tilanne näyttää synkältä – Nico Rosberg lisäsi löylyä kiukaalle!

Kommentoi Facebookissa