Kimi Räikkönen lähtee odotetusti Ferrarilta, uusi talli Sauber – ”Tuntuu hyvältä palata takaisin”

Kimi Räikkönen jättää hyvästit Ferrarille, mutta jatkaa edelleen kilpauraansa.

Kimi Räikkönen jättää hyvästit Ferrarille, mutta jatkaa edelleen kilpauraansa. (Kuva AOP)

Suomalaiskuljettaja siirtyy kahden vuoden sopimuksella ensimmäiseen F1-talliinsa.

FORMULAT Italialaiset lehdet uutisoivat jo viime viikolla, että Kimi Räikkönen ei jatkaisi enää tulevalla kaudella Sebastian Vettelin tallitoverina Ferrarilla. Viimein tänään Maranellosta vahvistettiin tieto tallin Twitter-tilillä.

“Kimi Raikkonen to step down at the end of 2018. #Kimi7”

Ferrari on palkannut toiseksi kuljettajakseen nuoren 20-vuotiaan monacolaisen Charles Leclercin. Tietoa Kimi Räikkösen uudesta tallista ei tarvinnut odottaa kauaa. Jäämies tiedotti siitä itse Instagramissa.

”Arvatkaa kuka on takaisin? Seuraavat kaksi vuotta edessä Sauberilla. Tuntuu hyvältä palata takaisin sinne, mistä kaikki alkoi.”

Kimi aloitti F1-uransa Sauberilla vuonna 2001, ja talli on innoissaan saadessaan entisen maailmanmestarin riveihinsä. Räikkönen siirtyy siis kahden vuoden sopimuksella Sauberille, Leclercin sopimus Ferrarille on yksivuotinen.

”We’re delighted to announce that #kimi7 will be joining us for the 2019 and 2020 seasons.”

Formula 1 -kautta on vielä jäljellä seitsemän osakilpailua. Seuraavan kerran kisataan Singaporessa. Mercedeksen Lewis Hamilton johtaa tällä hetkellä MM-sarjaa, Sebastian Vettel on toisena ja Kimi Räikkönen kolmas.

Lue myös: Kimi Räikkönen nousi viime hetkillä paalulle Monzassa – kaikkien aikojen nopein kierrosaika!

Kommentoi Facebookissa