Kimi Räikkösen Alfa Romeon tulevaisuus epävarmalla pohjalla

Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi

Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi. (Kuva AOP)

Antonio Giovinazzi jatkaa Kimi Räikkösen tallikaverina Alfa Romeolla 2020. Tallin jatko Formula ykkösissä 2021 on epävarmaa.

FORMULA 1 Alfa Romeo -talli vahvisti maanantaina Antonio Giovinazzin jatkavan tallin toisena ajajana 2020. Kimi Räikkösen vuonna 2018 allekirjoittama sopimus kattaa myös kauden 2020, joten tallin kuljettajakokoonpanoon ei tule muutoksia

Italialainen Giovinazzi, 25, ajaa Formula ykkösissä 2020 toisen täyden kautensa. Menestys tällä kaudella on ollut vaatimatonta hänen saavutettuaan vain neljä pistettä. Giovinazzin paras sijoitus on Italian Monzan osakilpailun yhdeksäs tila.

Giovinazzin kautta ei voi pitää onnistuneena. Räikkönen kuitenkin saavutti samalla autolla kauden 12 ensimmäisessä kilpailussa 31 pistettä, joilla Alfa Romeo on kiinni valmistajien pisteiden kahdeksannessa tilassa.

Alfa Romeon auto ei toki ole parasta tasoa. Loppukaudesta tiimi on jäänyt kilpailijoistaan pahasti jälkeen, eikä pistesijoille ole ollut normiolosuhteissa asiaa.

Alfa Romeo harkitsi Nico Hülkenbergin palkkaamista Giovinazzin tilalle. Lopulta Giovinazzi sai jatkaa, koska Hülkenbergille olisi pitänyt maksaa enemmän, eikä paremmasta menestyksestä olisi ollut takeita.

Renaultilta lähtemään joutuva Hülkenberg ei saanut sopimusta myöskään Haasilta. Hän onkin siirtymässä ensi kaudeksi DTM-sarjaan ja pyrkii mahdollisesti palaamaan F1-kuljettajaksi 2021.

Ferrari-konsernin rahoittaman Alfa Romeon tulevaisuus on kauden 2020 jälkeen epävarma. Talli ei ole toistaiseksi tehnyt sopimuksesta jatkosta Formula ykkösissä 2021.

Viime kädessä tallin kohtalosta päättää Fiat-konserni. Jos Fiat päättää olla jatkamatta Ferrarin kakkostalliprojektiaan, joutuu Alfa Romeo, aiemmalta nimeltään Sauber, etsimään uuden rahoittajan. Todennäköisesti talli pelastuu vain uuden omistajan avulla.

Lokakuun lopulla 40 vuotta täyttäneelle Räikköselle kausi 2020 jää Formula ykkösissä todennäköisesti viimeiseksi. Tietysti Räikkönen on ennenkin yllättänyt sopimusasioillaan. Olihan hänen sopimuksensa Alfa Romeo -tallissa jo melkoinen uutispommi.

Kaksivuotisesta sopimuksestaan Alfa Romeolla Räikkönen tienaa miljoonia euroja. Sopimus perustuu siihen, että Fiat-konserni markkinoi Räikkösen avulla Alfa Romeo -autoja. Projekti kattaa vuodet 2019-2020, eikä jatkosta ole sovittu.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lewis Hamilton lähellä Schumin ennätyksiä – epävarmuus rassannut Valtteri Bottasta

 

Formula ykkösten tallipaikat 2020

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari: Sebastian Vettel, Charles Leclerc
Red Bull: Max Verstappen, ???
Renault: Daniel Ricciardo, Esteban Ocon
McLaren: Carlos Sainz, Lando Norris
Racing Point: Sergio Perez, Lance Stroll
Toro Rosso: ???, ???
Alfa Romeo: Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi
Haas: Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Williams: George Russell, ???

Kommentoi Facebookissa