Kimi tuli toiseksi Monacossa – kaksoisvoitto Ferrarille

Kimi Räikkösen Monacon GP sujui hyvin, mutta ei täydellisesti. Kaivattu voitto jäi vielä uupumaan.

Kimi Räikkösen Monacon GP sujui hyvin, mutta ei täydellisesti. Kaivattu voitto jäi vielä uupumaan. (Kuva AOP)

F1-kisa ratkesi varikkopysähdyksiin, Valtteri Bottas kaasutti neljänneksi.

FORMULA Kimi Räikkönen onnistui saavuttamaan Monacon Grand Prixin aika-ajoissa paalupaikan, yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Kisassa tavoitteena oli luonnollisesti voitto, edellisestä oli kulunut jo nelisen vuotta. Viimeisin Kimin voitto tapahtui Australian GP-kisassa vuonna 2013.

Kaikki näytti hyvältä lähtökiihdytyksessä, Kimi piti varmasti kärkipaikkansa. Taktiikkana oli päästä ensimmäisenä kurveihin, ajaa kierros varmasti ja sen jälkeen pysyä poissa ongelmista. Monacon katuradalla on tunnetusti hankala ohittaa.

Toisesta ruudusta ampaissut tallikaveri Ferrarilta Sebastian Vettel piti myös oman sijoituksensa, samoin kuin kolmosruudun Mercedeksen Valtteri Bottas. Ongelmalliset aika-ajot takellellut Lewis Hamilton joutui lähtemään ruudusta 13 ja oli käytännössä ulkona voittotaistelusta.

Kisan alussa Räikkönen ajoi nopeimman kierroksen, mutta Vettelin vauhti parani nopeasti. Kun Räikkönen meni vaihtamaan renkaat kierroksella 35, Vettel otti kärkipaikan, ja sen hän myös piti käydessään varikolla viisi kierrosta myöhemmin.

Red Bullin Daniel Ricciardo onnistui myös paremmalla varikkotaktiikalla ohittamaan Valtteri Bottaksen. Kun Sebastian Vettel kiri koko ajan lisää eroa Räikköseen, alkoivat sijoitukset muotoutua – ilman onnettomuuksia tai yllättäviä tilanteita.

Sellainen tilanne kuitenkin tuli kierroksella 60, kun kaikkiaan Monacossa ajetaan 78 kierrosta. Sauberin Pascal Wehrlein sai autonsa kyljelleen ennen tunnelia ja turva-auto tuli radalle. Wehrlein oli saanut jo kisan alussa stop and go -rangaistuksen kiilattuaan Jenson Buttonin varikkosuoralla. Nyt Button oli törmännyt puolestaan Wehrleiniin.

Loppujen lopuksi Ferrari vei kaksoisvoiton, kun Kimi jäi tallikaveristaan 3,352 sekuntia. Turva-auton poistuttua tiukin kisa käytiin lopulta Valtteri Bottaksen ja neljättä sijaa tavoitelleen Max Verstappenin välillä.

Daniel Ricciardo oli Räikkösen perässä kuusi kymmennystä ja tuli kolmanneksi, Bottas seurasi puolentoista sekunnin päässä ja Verstappen puolestaan reilun puolen sekunnin erolla jäi viidenneksi. Lewis Hamiltonin sijoitus oli lopulta seitsemäs.

Kommentoi Facebookissa