Kirkkopalon tutkinnassa useita kotietsintöjä – neljä henkilöä otettu kiinni rikoksesta epäiltynä

Poliisi on suorittanut useita kotietsintöjä liittyen Kiihtelysvaaran kirkon paloon.

Poliisi on suorittanut useita kotietsintöjä liittyen Kiihtelysvaaran kirkon paloon. (Kuva AOP)

Kiihtelysvaaran kirkon palon tutkinta on poliisin mukaan erittäin herkässä vaiheessa.

KIRKKOPALO Poliisi suoritti eilen 24.9.2018 useita kotietsintöjä liittyen Kiihtelysvaaran kirkon paloon, jota epäillään tahallaan sytytetyksi. Kotietsintöjen yhteydessä poliisi otti kiinni neljä henkilöä rikoksesta epäiltynä.

Kaikki epäillyt ovat joensuulaisia. Epäiltyjen ikää, sukupuolta tai kiinniottopaikkaa poliisi ei sano voivansa tässä vaiheessa kertoa julkisuuteen. Epäiltyjen kuulustelut on aloitettu ja poliisi joutuu suorittamaan lähipäivinä vielä lukuisia kotietsintöjä.

Koska tutkinta on tällä hetkellä erittäin herkässä vaiheessa, ei tutkinnan tilannetta tai muita yksityiskohtia myöskään avata tässä vaiheessa enempää. Poliisi toivoo tiedotusvälineiltä työrauhaa lähipäivien ajaksi. Epäiltyjen mahdollisista vangitsemisvaatimuksista tulee päättää torstaihin klo 12.00 mennessä.

Kiihtelysvaaran kirkon palosta annettiin automaattinen palohälytys sunnuntaina aamuyöstä klo 04.50. Pelastuslaitoksen yksiköt ilmoittivat paikalle saapuneille poliisipartioille melko pian, että kirkko tulee tuhoutumaan palossa täysin. Palokoirat ovat tutkineet kirkon raunioita ja havaintojen perusteella kirkon sytyttämisessä on todennäköisesti käytetty palavia nesteitä.

Joensuun Kiihtelysvaarassa sijainnut kirkko oli vanhimpia Pohjois-Karjalassa säilyneitä kirkkoja. Puinen ristikirkko rakennettiin vuosina 1769–1770.

Lue myös: Palokoirat tutkivat kirkon raunioita – sytyttämisessä on todennäköisesti käytetty palavia nesteitä

Kommentoi Facebookissa