Palokoirat tutkivat kirkon raunioita – sytyttämisessä on todennäköisesti käytetty palavia nesteitä

Varsinaisen palopaikan tekninen tutkiminen voi alkaa vasta raunioiden jäähdyttyä.

Varsinaisen palopaikan tekninen tutkiminen saattoi alkaa vasta raunioiden jäähdyttyä. (Kuva AOP)

Poliisia kiinnostavat edelleen havainnot kirkon alueella liikkuneista ihmisistä ja autoista.

KIRKKOPALO Joensuun poliisiaseman rikostutkinta on jatkanut eilisillan ja tämän päivän aikana Kiihtelysvaaran kirkon paloon liittyvää tutkintaa yhdessä Keskusrikospoliisin Joensuun yksikön kanssa. Poliisi on käynnistänyt yhdessä pelastuslaitoksen palonsyyntutkijan kanssa tapahtumapaikkatutkinnan Kiihtelysvaaran kirkon raunioilla tänä aamuna. Rauniot ovat jäähtyneet illan ja yön aikana sen verran, että tekninen tutkinta kykeni aloittamaan tutkimuksensa.

Tapahtumapaikkatutkinnassa on käytetty myös kahta poliisin palokoiraa, jotka ovat tehneet ilmaisuja kirkon raunioissa. Ilmaisut viittaavat tässä vaiheessa siihen, että kirkon sytyttämisessä on käytetty mahdollisesti palavia nesteitä. Näin ollen todennäköisyys sille, että kirkon paloon liittyy rikos, on entistä vahvempi. Koirien ilmaisemista kohdista otetaan näytteitä, jotka lähetetään laboratorioon tutkittavaksi.

Ensimmäisenä palopaikalle tulleet ihmiset ovat havainneet kirkon olevan tulessa kirkon koilliskulman ulkoseinässä. Poliisille ei ole kuitenkaan tullut silminnäkijähavaintoja kirkon paloon liittyen eilisen jälkeen. Poliisille ilmoitetut vihjeet ovat lähinnä arvailuja siitä, kuka voisi olla mahdollisesti teon takana. Vihjeitä tarkistetaan parhaillaan.

Tekoon liittyen ei ole tehty kiinniottoja ja poliisi pyytää edelleen havaintoja Kiihtelysvaaran kirkon läheisyydestä 23.9. aamuyöltä klo 00.00 ja klo 05.00 välisenä aikana. Poliisia kiinnostavat erityisesti havainnot kirkon alueella kyseisenä aikana liikkuneista ihmisistä ja autoista.

Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai asiaa tutkivan poliisin numeroon 029 5456461.

Lue myös: Vanha puinen ristikirkko tuhoutui tulipalossa täysin – rikos on todennäköisin syttymissyy

Kommentoi Facebookissa