Kirvesrinnat käänsi kurssin – Tappara siirsi ottelusarjan jo katkaisupaikalle

Jussi Tapola on luotsannut hallitsevan mestarijoukkueen jo uuden mestaruuden kynnykselle.

Jussi Tapola on luotsannut hallitsevan mestarijoukkueen jo uuden mestaruuden kynnykselle. (Kuva AOP)

Kuudes ottelu pelataan torstaina Kuopiossa, jossa KalPa on pakkovoiton edessä.

JÄÄKIEKKO Kiekkoliigan mestaruustaisto oli tasavoitoissa, kun Tappara ja KalPa kohtasivat Hakametsässä. Avauserän ainoa tilastomerkintä tuli Sami Mutasen laitataklauksesta.

Kohteena oli Tapparan kultakypärä Henrik Haapala, joka loukkaantui eikä enää palannut kentälle. Mutanen sai 5+20 minuutin rangaistukset ja lensi suihkuun, joka sai kuopiolaiset protestoimaan liian kovasta rangaistuksesta.

Toista erää ehti kulua vain minuutti ja 22 sekuntia, kun kokenut Teemu Nurmi ampui kovalla rannelaukauksella kiekon Eero Kilpeläisen selän taakse ja isäntäjoukkueen 1–0-johtoon. Sen jälkeen ottelu oli muutaman Tappara-jäähyn värittämää tarkkaa puolustuspelaamista, kunnes kolmannessa erässä alkoi taas tapahtua.

Erän puolivälissä Jere Karjalainen ja Jani Lajunen pääsivät 2–1-hyökkäykseen, jonka päätteeksi Karjalainen iski kiekon sisään. KalPa haki tasoitusta ilman maalivahtia jo neljä minuuttia ennen loppua, ja onnistuikin Janne Keräsen toimesta.

Balasz Sebokin jäähy korkeasta mailasta vajaa kolme minuuttia ennen päätösvihellystä vei kuitenkin terävimmän kirivaihteen kuopiolaisilta, ja näin Tappara siirtyi 2–1-voitollaan ottelusarjassa johtoon 3–2.

Finaalisarjan kuudes ottelu pelataan torstaina Kuopiossa, jolloin KalPa on pakkovoiton edessä.

Kommentoi Facebookissa