Presidentti Sauli Niinistö isännöi diplomaatteja – ”Ei pelkkä puhe, vaan myös kuunteleminen”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio kutsuivat diplomaattipäivällisille noin 170 vierasta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio kutsuivat diplomaattipäivällisille noin 170 vierasta. (Kuva AOP)

Diplomaattipäivällisille Presidentinlinnassa osallistui lisäksi poliittista johtoa ja virkamieskuntaa.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi puolisonsa rouva Jenni Haukion kanssa juhlapäivällisiä Helsinkiin akkreditoitujen diplomaattisten edustustojen päälliköille ja heidän puolisoilleen Presidentinlinnassa.

Päivällisille osallistui noin 170 kutsuvierasta, joiden joukossa oli diplomaattien lisäksi Suomen poliittista johtoa ja virkamieskuntaa. Presidentti Niinistö piti tilaisuudessa puheen.

– Nykyään tunnutaan tarvitsevan nopeita tuloksia ja selkeitä voittoja. Me kaikki kuitenkin tiedämme, että kestäviä tuloksia voi saavuttaa vain ahkeran ja asialle omistautuneen diplomatian avulla, Sauli Niinistö totesi.

Presidentti Niinistön mukaan se, että molemmat osapuolet vakuuttavat toistuvasti ottavansa toistensa näkökohdat huomioon, ei ole pelkkää sanahelinää, vaan vakaata sitoutumista avoimeen ja rehelliseen vuoropuheluun.

– Kuten olen todennut tässä yhteydessä jo aikaisemminkin, vuoropuhelu on diplomatian ydin. Ei pelkkä puhe vaan myös kuunteleminen: Sen lisäksi, että esittää oman asiansa, täytyy myös rehellisesti pyrkiä ymmärtämään toisen osapuolen näkökohtia.

Niinistön puheeseen vastasi Helsingissä asuvan diplomaattikunnan vanhin, Venäjän suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev. Päivällisten aikana esiintyvät Kaartin Soittokunta musiikkieverstiluutnantti Jyrki Koskisen johdolla sekä Duo JohAnnas.

Diplomaattipäivällisen ruokalista 25.4.2017

Kananpoikaterriiniä, katajaa ja parsaa

Paistettua kuhaa, kylmäsavustetulla hauella maustettu puikulaperunabrandade

Pikkelöityä kurkkua ja kantarelleja voisulassa

Suomalaista ricottajuustoa, hunajaa ja nokkosnäkkileipää

Ruusuvesi-ruusunmarjasorbetti, paahdetulla valkosuklaalla maustettu mousse

Kultarannan marjoja ruususiirapissa

Kommentoi Facebookissa