Kohu teki tehtävänsä – olympiapomo Mika Lehtimäki erosi

Mika Lehtimäki toimi Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtajana. (Kuva Otto Palojärvi)

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki ilmoitti eroavansa tehtävistään härintäkohun seurauksena.

URHEILU Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki ilmoitti maanantaina tiedotustilaisuudessa jättävänsä tehtävänsä välittömästi. Syynä on Lehtimäen viime syksynä saama varoitus naisiin kohdistuneesta häirinnästä.

Lehtimäki oli lähetellyt yöllä viestejä kahdelle henkilölle. Olympiakomitean johto sai tietää tapauksesta ja Lehtimäki selvisi varoituksella.

Olympiakomiteassa asiasta tietoisia olivat toimitusjohtaja Mikko Salonen, puheenjohtaja Jan Vapaavuori sekä varapuheenjohtajat Susanna Rahkamo sekä Sari Multala. He halusivat pitää tapauksen poissa julkisuudesta.

Maaliskuun alussa Olympiakomitea tiedotti Lehtimäen saaneen kahden vuoden jatkopestin. Kolmisen viikkoa myöhemmin YLE uutisoi Lehtimäen häirintätapauksesta ja skandaali oli sitä myötä valmis.

Jos Lehtimäki ei olisi tehnyt jatkosopimusta, olisi hän todennäköisesti välttänyt ikävän julkisuuden. Tapaus on hänen kannaltaan todella nolo. Se myös osoittaa, ettei urheilujohtaja voi Suomessa enää luottaa siihen, että lehdistö olisi hiljaa, ja että omasta organisaatiosta joku ei laulaisi, vaikka suut olisi kehotettu pitämään supussa.

Olympiakomitea korostaa nollatoleranssia kaikenlaista häirintää kohtaan. Organisaation uskottavuus on kokenut pahan kolauksen, kun sen johtotehtävissä ollut henkilö on saanut vielä jatkosopimuksen sen jälkeen, kun häirintätapaus on tullut ilmi.

Ex-ministeri Vapaavuorella on suomalaisessa poliittisessa vaikuttamisessa todella korkeat tavoitteet. Kohu on hänen kannaltaan todella kiusallinen. Tulihan Vapaavuori Olympiakomitean johtoon hakemaan suuremmille tarkoitusperilleen positiivista julkisuutta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mika Lehtimäen tapaus vei Olympiakomitean erittäin kiusalliseen julkisuuteen

Kommentoi Facebookissa