Koiramäen Suomen historia ja viisi muuta lasten- ja nuortenkirjaa kisaa Finlandia-palkinnosta

Viime vuonna voittajan valitsi Vuokko Hovatta, tänä vuonna vuorossa on laulaja Anna Puu.

Viime vuonna voittajan valitsi Vuokko Hovatta, tänä vuonna tehtävän sai laulaja Anna Puu. (Kuva AOP)

Diktaattorina lasten- ja nuortenkirjojen Finlandia-voittajan valitsee laulaja Anna Puu.

FINLANDIA Tämän vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaiksi kolmijäseninen raati on asettanut kuusi kirjaa.

Palkintolautakunnassa ehdokaskirjoista päättivät puheenjohtajana kirjastovirkailija Keth Strömdahl ja lautakunnan muina jäseninä graafinen suunnittelija Ilona Ilottu sekä Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Lautakunnan tehtävänä oli nimetä kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnonsaajaksi. Lautakunta otti huomioon edellisen ehdollepanon jälkeen ilmestyneet lasten- ja nuortenkirjat, jotka kustantajat olivat lähettäneet kilpailuun.

Ylivoimaisesti tunnetuin ehdokaskirjoista on Mauri Kunnaksen Koiramäkikirjojen uusin tulokas Koiramäen Suomen historia (Otava). Muut ehdokkaat ovat Riikka Ala-Harjan Kahden maan Ebba (Otava), Jukka Behmin Pehmolelutyttö (WSOY), Kaj Korkea-aho & Ted Forsströmin  Zoo! Virala genier/ Zoo! Viraalit nerot, jonka on kuvittanut Pentti Otsamo (Förlaget/Otava), Sanna Manderin Nyckelknipan/ Avain hukassa (Schildts&Söderströms/S&S) ja Ninka Reittun Sinä olet superrakas (Otava).

Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee laulaja, lauluntekijä Anna Puu.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia on jaettu vuodesta 1997. Viime vuonna näyttelijä ja laulaja Vuokko Hovatta valitsi voittajaksi Juulia Niemen nuortenkirjan Et Kävele yksin (WSOY).

Tämän vuoden palkinto jaetaan keskiviikkona 29.11.2017 ja sen arvo on 30 000 euroa kuten kahden muunkin Finlandia-palkinnon. Myös yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan viime vuotiseen tapaan perjantaina 10.11. klo 12 käynnistyvässä osoitteessa finlandiapalkinnot.fi.

Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia
Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia (Otava)

Kommentoi Facebookissa