Kokaiinikäry MM-kisoissa – Venäjän supertähdelle todella kova rangaistus!

Kokaiinikäry toi Jevgeni Kuznetsoville neljän vuoden pelikiellon kansainvälisistä peleistä.

Kokaiinikäry toi Jevgeni Kuznetsoville neljän vuoden pelikiellon kansainvälisistä peleistä. (Kuva All Over Press)

NHL-tähti Jevgeni Kuznetsov jäi kiinni kokaiinin käytöstä ja sai neljän vuoden pelikiellon.

JÄÄKIEKKO Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF on langettanut venäläishyökkääjä Jevgeni Kuznetsoville neljän vuoden pelikiellon. NHL-seura Washington Capitalsin tähtihyökkääjä Kuznetsov kärysi kokaiinista annettuaan positiivisen näytteensä viime kevään MM-kisoissa.

Kuznetsov ei vaatinut B-näytteen analysointia. Näin ollen hänen pelikieltonsa astui voimaan jo kesäkuusta lähtien.

Kuznetsovin pelikielto koskee kansainvälisiä turnauksia, kuten MM-kisoja ja olympiakisoja sekä Euroopan sarjoja. NHL-pelejä pelikielto ei koske.

On kuitenkin todennäköistä, että Kuznetsov saa pelikiellon myös NHL:ssä. Onhan NHL tehnyt selväksi suhtautuvansa erittäin kielteisesti huumeisiin.

Kuznetsov, 27, on pelannut Washington Capitalsissa kaudesta 2013-2014 lähtien. Stanley Cup -mestaruutta hän juhli Capitalsissa kesällä 2018.

Mestaruuskaudella Kuznetsov tykitti NHL:n runkosarjassa 79 ottelussa tehopisteet 27+56=83. Viime kaudella hänen tehopisteensä olivat 76 ottelussa 21+51=72. Pelikielto veisi Capitalsin riveistä pois merkittävän syömähampaan.

Vaikka NHL osallistuisi Pekingin 2022 talviolympiakisoihin, ei Kuznetsovilla ole niihin kisoihin asiaa. MM-kisoissakin hän saisi pelata aikaisintaan 2024, joten Venäjän kotikisat 2023 Pietarissa jäävät häneltä väliin.

Jääkiekkoilijoiden yhteydet huumeisiin käyttö ovat herättäneet viime vuosina paljon keskustelua. Suomessa kohua aiheutti Jori Lehterä, joka viime maaliskuussa sai Pirkanmaan käräjäoikeudessa huumausainerikoksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeuden mukaan Lehterä oli hankkinut ja pitänyt hallussaan kokaiinia kuusi grammaa ja yrittänyt ostaa samaa huumausainetta yhden gramman.

Lehterä on valittanut tuomiostaan hovioikeuteen. Käräjäoikeuden tuomio ei vielä ole lainvoimainen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL tekemässä kovia päätöksiä – Leijonat saisi superjoukkueen 2021 ja 2022

Kommentoi Facebookissa