Kokoontumisajoista ei tehty ilmoitusta poliisille – 19 rangaistusmääräystä, 6 rikosilmoitusta, 15 ajokieltoa

Vakavimpana tapahtumana eräs kuljettaja lähti poliisimoottoripyörää pakoon moottoritiellä ja ajoi ulos.

Vakavimpana tapahtumana eräs kuljettaja lähti poliisimoottoripyörää pakoon moottoritiellä ja ajoi ulos. (Kuvituskuva Fotolia)

Myös muutama ajo-oikeudeton kuljettaja löytyi, mutta yhtään rattijuopumusta ei tavattu.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi sai vihjeen 27.9.2019 Turun seudulla järjestettävästä autojen sekä moottoripyörien kokoontumisesta. Vastaavia kokoontumisia on kesän aikana ollut useita ja niiden yhteydessä on ajettu törkeitä ylinopeuksia sekä aiheutettu vakavia vaaratilanteita.

Kovat ylinopeudet, vaaralliset ohitukset sekä kuminpolttaminen ovat poliisin mukaan olleet oleellinen osa kokoontumisia. Niin tapahtui myös perjantain kokoontumisessa. Vaikka poliisi suoritti näkyvää ja ennalta estävää valvontaa, valvonnan tulokset ovat valitettavaa luettavaa.

Poliisi kirjoitti 19 rangaistusmääräystä, ja 6 rikosilmoitusta laadittiin törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, joissa ajettiin pahimmillaan yli kaksinkertaista ylinopeutta. Näiden johdosta poliisi määräsi 15 kuljettajaa ajokieltoon.

Lisäksi kokoontumisen yhteydessä tapahtui peräänajo, ketjukolari sekä vakavimpana tapahtumana eräs kuljettaja lähti poliisimoottoripyörää pakoon moottoritiellä ja ajoi ulos. Myös muutama ajo-oikeudeton kuljettaja löytyi, mutta yhtään rattijuopumusta ei tavattu. Kokoontumiseen osallistui noin 100 ajoneuvoa.

Poliisi tulee jatkossakin panostamaan kyseisten tapahtumien valvontaan. Poliisille ei ollut tehty kokoontumisesta kokoontumislain mukaista ilmoitusta ja poliisi on aloittanut selvityksen kokoontumisen järjestäjän vastuusta.

Lue myös: Rattijuopumuksesta yleisimmin 50 päiväsakkoa ja 6 kk ajokieltoa – lievimmät rangaistukset Itä- ja Pohjois-Suomessa

Kommentoi Facebookissa