Kolaritilastot teilaavat legendan juopon tuurista – ”Rattijuoppo itse loukkaantuu tai jopa menehtyy”

Rattijuopumustapauksissa vakuutusyhtiö perii maksetut korvaukset takaisin vahingon aiheuttaneelta rattijuopolta.

Rattijuopumustapauksissa vakuutusyhtiö perii maksetut korvaukset takaisin vahingon aiheuttaneelta rattijuopolta. (Kuva Fotolia)

Rattijuopon aiheuttamissa onnettomuuksissa 75 prosenttia kuolleista oli juopuneita kuljettajia.

RATTIJUOPUMUS Vuoden 2019 alussa julkaistun raportin mukaan rattijuoppojen aiheuttamia kuolinonnettomuuksia oli vuosina 2013–2017 kaikkiaan 222. Määrä on 24 prosenttia kaikista tutkituista kuolemaan johtaneista moottoriajoneuvo-onnettomuuksista.

Rattijuoppojen kuolinonnettomuuksista 77 prosentissa oli vain yksi osallinen ajoneuvo ja 23 prosenttia onnettomuuksista oli yhteenajoja. Raportissa päihtyneenä ajaneella kuljettajalla tarkoitetaan tilannetta, jossa aiheuttajakuljettajalla oli veressä alkoholia vähintään 0,5 ‰.

Ulosajo on tyypillisin rattijuopon kohtalo. Päihtyneenä autoa ajaneiden kuolemaan johtaneista onnettomuuksista 164 eli 74 prosenttia oli tieltä suistumisia, 22 prosenttia oli kohtaamisonnettomuuksia ja loput 4 prosenttia luokkaan ”muut” kuuluvia onnettomuuksia, kuten törmäyksiä esteisiin tai kumoonajoja ajoradalla.

– Tieltä suistumisten suuren osuuden lisäksi on aika tyypillistä, että rattijuoppo on onnettomuudessa yksin. Ehkä tätä voidaan pitää lohdullisena tietona siitä, että rattijuopon kyytiin ei yksikertaisesti haluta mennä, sanoo liikkumisen johtava asiantuntija Markus Nieminen LähiTapiolasta.

Rattijuopon aiheuttamissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa kuoli vuosina 2013–2017 yhteensä 252 henkilöä. Kuolleista 188 eli 75 prosenttia oli juopuneita kuljettajia, 21 prosenttia oli matkustajana rattijuopon kyydissä ja 4 prosenttia kuoli yhteenajoissa vastapuolina olleissa ajoneuvoissa.

– Joskus kuulee puhuttavan ”juopon tuurista” eli siitä, että rattijuoppo itse selviäisi kolarista tai ulosajosta vammoitta. Tilastot eivät tue tällaista käsitystä, vaan kyllä useimmiten se on juuri rattijuoppo itse, joka loukkaantuu tai jopa menehtyy, toteaa Nieminen.

Lakisääteinen liikennevakuutus on Suomessa ajoneuvokohtainen ja korvaa ulkopuolisille sattuneet vahingot, kuten ihmisten loukkaantumiset tai syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Kolariin syyllistyneen ajoneuvon osalta tilanne on kuitenkin toinen.

– Jokainen tapaus on toki omansa, mutta usein on niin, että jos rattijuoppo esimerkiksi tuhoaa oman autonsa, ei vaurioita välttämättä korvata ollenkaan, Markus Nieminen kertoo.

Autoa ei myöskään pidä luovuttaa juopuneelle. Liikenneturvallisuuden takia ennen kaikkea, mutta myös siksi, että kolaritilanteen sattuessa korvauksia maksetaan auton haltijan vakuutuksista.

– Syyttömän vastapuolen vahingot maksetaan liikennevakuutuksesta aivan normaalisti. Kuitenkin rattijuopumustapauksissa vakuutusyhtiö perii maksetut korvaukset takaisin vahingon aiheuttaneelta rattijuopolta. Selvää on, että takaisin perittävät korvaussummat voivat joskus olla huomattavan suuria ja maksuajat pitkiä, Markus Nieminen päättää.

Lue myös: Joka kolmannessa kuolonkolarissa kuljettaja on päihtynyt – kyydissä olevat käyttävät vain harvoin turvavöitä

Kommentoi Facebookissa