Kolme 15-16-vuotiasta nuorta pahoinpiteli linja-auton kuljettajan – ”Väkivalta on ollut rajua, jopa silmitöntä”

Nuoret olivat juuri rikkomassa näyteikkunaa, kun linja-auton kuljettaja puuttui toimintaan. (Kuvituskuva Fotolia)

Imatralla tapahtuneesta tapon yrityksestä epäillään kolmea nuorta.

TAPON YRITYS Poliisi on edennyt Imatralla 13.12.2021 tapahtuneen väkivallanteon tutkinnassa. Kaikki rikoksesta epäillyt on tavoitettu ja heitä on kuulusteltu. Tapon yrityksestä epäillään kolmea 15-16-vuotiasta nuorta.

Tapahtumat saivat alkunsa myöhään maanantai-iltana, kun linja-auton kuljettaja huomautti Imatran keskustassa Imatrankoskella liikkuneille nuorille heidän toiminnastaan. Nuoret olivat tehneet alueella ilkivaltaa ja olivat juuri rikkomassa näyteikkunaa, kun linja-auton kuljettaja puuttui toimintaan. Noustuaan auton ulkopuolelle linja-autonkuljettaja joutui pahoinpitelyn uhriksi.

Tekijöistä kahden epäillään pääosin osallistuneen väkivallantekoon, kolmannen taas lähinnä kuvanneen tapahtumia. Kuitenkin tekoa kuvannut nuori on toiminnallaan myötävaikuttanut tapahtumiin. Poliisi on ottanut videomateriaalin haltuunsa.

Tutkintaa johtavan rikoskomisario Matti Raivikon mukaan teossa käytetty väkivalta on ollut rajua, jopa silmitöntä.

– Maassa makaavaa uhria on lyöty ja potkittu eri puolille vartaloa. Useat iskuista ovat kohdistuneet pään alueelle. Yhdellä epäillyistä on ollut puukko hallussaan, jolla hän on lyönyt uhria useita kertoja.

Raivikko kertoo, että rikoksen uhria on päästy puhuttamaan ja hänen tilansa on vakaa. Poliisi jatkaa asian esitutkintaa ja syyteharkintaan saattamista.

Lue myös: Nuoret yrittivät pistää puukolla ryöstöjen yhteydessä – uhrit olivat 16-vuotiaita poikia

Kommentoi Facebookissa