Kolme sutta tuli koiranulkoiluttajaa vastaan – yksi susista lähti seuraamaan

Poliisi pyytää asukkaita ilmoittamaan mahdollisista susihavainnoista asutuksessa hätäkeskukseen 112. (Kuvituskuva Fotolia)

Koiranulkoiluttaja pääsi turvaan lähistöllä olleeseen taloon.

SUSI Vaasassa, Kotisarantiellä Sundomissa, tuli kolme sutta koiranulkoiluttajaa vastaan 4.4. noin klo 21.30. Yksi susista on muutaman minuutin ajan seurannut koiranulkoiluttajaa, joka on päässyt turvaan läheiseen taloon. Poliisipartio kävi paikalla, mutta näköhavaintoja ei enää siinä vaiheessa saatu susista.

Kello 22.38 ilmoitettiin myös mahdollisesta susihavainnosta Rantamaantieltä, Elisa Stadionin vierestä Vaasassa. Poliisi kävi paikalla, mutta tästäkään paikasta tai lähistöltä ei saatu havaintoja sudesta. Tapahtuneesta on kuitenkin kuvattu video. Sen perusteella voidaan todeta, että kyseessä on hyvin todennäköisesti susi.

Poliisi ei pysty sanomaan, onko Rantamaantiellä liikkunut susi mahdollisesti joku niistä yksilöistä, joita on nähty Sundomissa. Poliisi pyytää Sundomin ja lähitaajamien asukkaita ilmoittamaan mahdollisista susihavainnoista asutuksessa hätäkeskukseen 112.

Maastossa, asutuksen ulkopuolella liikkuvista susista ilmoitetaan alueen petoyhdyshenkilölle.

Lue myös: Miehet olivat laittomasti susimetsällä – metsästysrikoksesta voidaan tuomita jopa neljä vuotta vankeutta

Kommentoi Facebookissa