Jokerit vahvisti jättävänsä KHL:n – jatkosta kerrotaan myöhemmin

Jokerit juhlii maalia (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit on nyt virallisesti vahvistanut, ettei se pelaa enää KHL:ssä. Todennäköisesti Jokerit palaa SM-liigaan.

JÄÄKIEKKO Jokerit tiedotti tiistaina tehneensä päätöksen, ettei seura jatka pelaamista KHL:ssä. Samalla kerrottiin, että Jari Kurri jättää paikkansa KHL:n hallituksessa.

Jokerit kertoi myös, että muista Jokereiden tulevaisuuteen liittyvistä asioista tiedotetaan mahdollisimman pian. Lyhyt tiedote päättyi siihen.

Jokereiden lähtö KHL:stä varmistui käytännössä jo 24. helmikuuta, kun Venäjä aloitti raukkamaiset sotatoimensa Ukrainassa. Seura ilmoittikin seuraavana päivänä, ettei se osallistu KHL:n pudotuspeleihin.

KHL tiedotti torstaina, että Jokerit ja Dinamo Riika eivät ole hakeneet osallistumislupaa kaudelle 2022-2023. Jokereiden tiedote KHL:stä vetäytymisestä tuli hieman myöhemmin.

Jokereiden taru jatkunee SM-liigassa. Seuralle etsitään parhaillaan rahoitusta. Huhutaan, että Teemu Selänne olisi valmis toimimaan Jokereiden keulahahmona, joskaan Selänne itse ei ole asiaa kommentoinut.

SM-liiga haluaisi Jokerit takaisin. Rahoituskin saataneen riittävälle pohjalle, että seura voisi pelata SM-liigassa. Sen takaa Jokereiden vahva julkisuusarvo.

Suurin arvoitus onkin, että missä hallissa Jokerit SM-liigaa pelaisi. Onhan Ilmalan areena, entinen Hartwall-areena, venäläisten oligarkkien omistuksessa ja omistajapohjan vaihdos ei nykyisessä maailmantilanteessa ole yksinkertaista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Farssi Oulussa – SM-liigan ottelua ei pystytty pelaamaan loppuun

Kommentoi Facebookissa