Kolme voitonnälkäistä kokkia Bocuse d’Orin Suomen-karsintoihin – näin arvostettu kisa etenee

Suomen Bocuse d'Or -edustajaksi kaudelle 2018–2019 hakevat Benjamin Frostell, Tommi Tuominen ja Ismo Sipeläinen.

Suomen Bocuse d'Or -edustajaksi kaudelle 2018–2019 hakevat Benjamin Frostell, Tommi Tuominen ja Ismo Sipeläinen. (Kuva ELO)

Suomi osallistuu maailman vaativimpaan kokkikilpailuun 14. kerran.

RUOKA Bocuse d’Or -karsintakilpailuun hakevat kokit ovat nyt selvillä. Suomen edustajaksi kaudelle 2018–2019 hakevat ravintola Finnjävelin keittiömestari Ismo Sipeläinen Helsingistä, Brasserie l’amourin keittiömestari Benjamin Frostell Porvoosta ja helsinkiläinen Michelin-tähtiravintola Demon sekä Finnjävelin ravintoloitsija, Finnjävelin keittiöpäällikkö Tommi Tuominen.

Suomi osallistuu maailman vaativimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin 14. kerran. Karsintakilpailuun Sipeläinen, Tuominen ja Frostell valittiin hakemuksen lähettäneiden joukosta työ- ja kilpailukokemuksen perusteella.

Suomea Bocuse d’Or -kilpailuihin edustamaan lähtevä kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti yli vuoden ajan.

– Karsintakilpailusta tulee tiukka ja kilpailijoiden stressikynnystä koetteleva. Rakennamme kisatilanteen vastaamaan Euroopan-karsintoja ja kansainvälistä loppukilpailua. Suomella on kovat tavoitteet nousta tulevan kandidaatin kanssa ensimmäistä kertaa kisojen palkintopallille, joten vaatimuksetkin ovat sen mukaiset, kertoo Bocuse d’Or -tiimin presidentti, Suomea kisoissa kaksi kertaa edustanut Matti Jämsén.

Karsinnoissa kandidaatit valmistavat 5 tunnissa 35 minuutissa 14 lautasannosta kotimaisesta kuhasta ja katkaravuista sekä 12 annosta vadille ja kaksi lautaselle kokonaisesta ankasta ja ankansydämestä. Kalaruoassa kasvisten osuus annoksessa on oltava vähintään 60 prosenttia.

Kilpailuissa arvostetuista kokeista koostuva tuomaristo arvioi annosten makua ja ulkonäköä sekä kandidaattien keittiötyöskentelyä: oikeaoppisia työskentelytapoja, hygieniaa ja hävikkiä. Lisäksi edustajan valinnassa otetaan huomioon soveltuvuus ja motivaatio, jotka kartoitetaan haastatteluin.

Tapahtuma järjestetään Fiskars Campuksen Showroomissa ja tapahtumaa tukevat Iittala & Arabia Design Centre ja Fiskars-brändi. Kilpailu edeltää kaksipäiväistä samassa paikassa pidettävää Supper Fest -tapahtumaa, joka toteutetaan nyt toisen kerran.

Supper Fest -illalliset tarjoillaan 8. ja 9.11. Illallisilla ruoka ja taide sulautuvat yhteen teoksiksi, jotka houkuttelevat kaikkia aisteja.  8.11. järjestettävässä Signature-seminaarissa puhuvat ruoan ja taiteen asiantuntijat, jotka kertovat näkemyksiään luonnosta, ruoan merkityksestä ja tulevaisuuden ruoka – ja muotoilutrendeistä

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1987. Bocuse d’Or -kilpailukaudella 2018–2019 Euroopan osakilpailut pidetään kesäkuussa 2018 Torinossa. Loppukilpailut järjestetään tammikuussa 2019 Lyonissa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.

Kommentoi Facebookissa