Kolmekymppinen nainen paritti 17-vuotiasta tyttöä – asiakirjat määrättiin salaisiksi

Syytteessä ollut 32-vuotias nainen tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen parituksesta. (Kuvituskuva Fotolia)

Vastaaja varasi hotellihuoneita Tampereelta ja Helsingistä, ja asiakkaille annettiin näytöksiä maksua vastaan.

PARITUS Pirkanmaan käräjäoikeudessa luettiin hiljakkoin noin 30-vuotiaalle naiselle syyte törkeästä ihmiskaupasta. Tämä syyte meni nurin. Sen sijaan tuomio tuli parituksesta. Nainen paritti 17-vuotiasta tyttöä.

Syyttäjän mukaan kolmekymppinen nainen käytti hyväkseen uhrin nuorta ikää ja turvatonta asemaa ja painosti häntä seksuaalisiin tekoihin maksua vastaan. Siksi syyte törkeästä ihmiskaupasta. Tämän syytteen oikeus siis kuitenkin hylkäsi.

Syyte parituksesta sen sijaan meni läpi. Vastaaja varasi hotellihuoneita Tampereelta ja Helsingistä, ja siellä annettiin asiakkaille näytöksiä maksua vastaan. Hotellihuoneissa kolmekymppinen nainen ja 17-vuotias tyttö harrastivat seksuaalista kanssakäymistä, ja asiakkaat saivat seurata sitä sängyn laidalta. Palveluihin sisältyi myös piiskaamista ja sitomista. Asiakkaat pääsivät myös yhdyntään 17-vuotiaan kanssa.

Maksu seksipalveluista oli 80–250 euroa kerralta. Oman kertomansa mukaan 17-vuotias halusi lopettaa kyseisen toiminnan, mutta ei uskaltanut, koska hän pelkäsi vastaajaa. Käräjäoikeuden mukaan 17-vuotias ei täysin vastentahtoisesti osallistunut toimintaan. Hän oli myynyt seksipalveluja jo ennen kuin tutustui vastaajaan.

Asia käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa suljetuin ovin ja asiakirjat määrättiin salaisiksi. Oikeus antoi tuomiosta kuitenkin julkisen selosteen, jossa todetaan, että 32-vuotias nainen on tuomittu kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen parituksesta.

Lue myös: Alaikäinen 15-vuotias tyttö järjestettiin laittomasti Suomeen – uhri joutui seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi

Kommentoi Facebookissa