Kolmekymppiset naiset esiintyivät koulutyttöinä – ikänaiset huijareiden kohteena

Asianomistajia pyydetään kääntymään oman alueensa poliisilaitoksen puoleen, jossa asiasta voidaan kirjata rikosilmoitus.

Asianomistajia pyydetään kääntymään oman alueensa poliisilaitoksen puoleen, jossa asiasta voidaan kirjata rikosilmoitus. (Kuva AOP)

Tunnusluvut ovat olleet paperille tai jopa pankkikorttiin suoraan kirjoitettuna.

HUIJAUSSARJA Hämeen poliisilla on tutkittavana laaja rikossarja, jossa kaksi nuoreksi koulutytöksi tekeytynyttä, mutta todellisuudessa yli 30-vuotiasta naista, on kaupitellut niin sanotusti ovelta ovelle -periaatteella pääasiassa iäkkäille naisille patalappuja ja pöytäliinoja kerätäkseen varoja tulevaa koulun luokkaretkeä varten. Näillä verukkeilla naiset ovat päässeet asianomistajien asuntoihin sisään.

Asunnon sisällä toinen naisista on kiinnittänyt asukkaan huomion itseensä ja sillä välin toinen on anastanut asunnosta koruja, käteistä ja pankkikortteja. Monessa tapauksessa asianomistajat eivät ole havainneet anastuksia moneen päivään ja huijarit ovat surutta käyttäneet tilit tyhjiksi. Valitettavasti pankkikorttien tunnusluvut ovat olleet paperille kirjoitettuna pankkikortin yhteydessä tai jopa pankkikorttiin suoraan kirjoitettuna, ja näin ovat mahdollistuneet asianomistajien suuret tappiot.

Naisten epäillään syyllistyneen tekoihin viimeisten kuukausien aikana vähintäänkin Sysmässä, Orimattilassa, Lahdessa, Heinolassa, Padasjoella, Vääksyssä, Hyvinkäällä, Kausalassa, Kouvolassa ja viimeisimpänä Varkauden lähellä Joroisissa. Rikossarjan tutkinta on alkuvaiheessa ja on epäiltävissä, että samat naiset ovat syyllistyneet vastaaviin tekoihin laajemminkin eri puolilla Suomea, pohjoisimpana paikkana Oulu, läntisimpänä Uusikaupunki ja itäisimpänä Joensuu.

Viime viikonloppuna poliisi otti kiinni kaksi tekoihin epäiltyä naista. Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi epäillyt vangittavaksi torstaina. Molemmat epäillyt ovat noin 35-vuotiaita suomalaisia naisia.

Poliisi epäilee, että kaikki asianomistajat eivät vielä ole tulleet tietoisiksi mahdollisen rikoksen uhriksi joutumisesta. Tämän vuoksi poliisi kehottaa henkilöitä, joiden asunnoissa ovat viime aikoina tuntemattomat henkilöt vierailleet kauppaamassa jotain tuotteita, tarkastamaan kaiken arvo-omaisuuden tai pankkikortin olemassaolon.

Mikäli joku tunnistaa, että kyseiset naiset ovat käyneet hänen asunnossaan ja omaisuutta on hävinnyt heidän jäljiltään, asianomistajia pyydetään kääntymään oman alueensa poliisilaitoksen puoleen, jossa asiasta voidaan kirjata rikosilmoitus.

Lue myös: Vanhuksiin kohdistuneet varkausrikokset selviämässä – yksi pidätetty, toinen etsintäkuulutettu

Kommentoi Facebookissa