Vanhuksiin kohdistuneet varkausrikokset selviämässä – yksi pidätetty, toinen etsintäkuulutettu

Esitutkinta jatkuu nyt kuulusteluilla sekä todistusaineiston keräämisellä.

Esitutkinta jatkuu nyt kuulusteluilla sekä todistusaineiston keräämisellä. (Kuva AOP)

Kaksikkoa epäillään vastaavista rikoksista myös muualla Suomessa.

VARKAUDET Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi helmikuun lopussa Karjaalla Raaseporissa tapahtuneesta törkeästä varkaudesta, jossa vanhemman ihmisen asuntoon tunkeuduttiin vastoin asianomistajan tahtoa ja häneltä anastettiin huomattava summa rahaa.

Poliisin tietoon tuli myös muita tapauksia Karjaalta, mutta niissä rikos ei edennyt yritystä pidemmälle. Lisäksi edellisenä päivänä Somerolla tapahtui samantyyppinen rikos, josta on kirjattu erillinen rikosilmoitus törkeästä varkaudesta.

Tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Mats Sjöholm kertoo, että poliisin esitutkinta on edennyt mallikkaasti.

– Alkuvaiheessa poliisilla ei ollut tietoa epäiltyjen henkilöllisyyksistä. Omien tutkimustemme ja toimenpiteiden tuloksena olemme varsin nopeasti onnistuneet selvittämään muun muassa rikoksesta epäiltyjen henkilöllisyydet. Yksi epäilty on tällä hetkellä pidätettynä, ja hänen osaltaan tulemme jättämään vangitsemisvaatimuksen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudelle. Toinen rikoksesta epäilty on etsintäkuulutettu ja hänen kiinnijäämisensä on vain ajan kysymys.

Rikoksista epäillyn kaksikon epäillään syyllistyneen vastaavanlaisiin rikoksiin myös muualla Suomessa. Lounais-Suomen poliisi on kertonut Huittisissa ja Eurassa tapahtuneista rikoksista, joista epäillään samaa kaksikkoa.

Rikoskokonaisuuden tutkinta on keskitetty Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen Raaseporin poliisiaseman vaativan rikostutkinnan ryhmälle. Esitutkinta tehdään yhteistyössä muiden poliisilaitosten kanssa, kuten muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitoksen kanssa.

Esitutkinta jatkuu nyt kuulusteluilla sekä todistusaineiston keräämisellä. Koska kyseessä on laajahko rikoskokonaisuus, esitutkinta valmistunee kesän kynnyksellä.

Sjöholm muistuttaa, että omaisten on hyvä keskustella turvallisuuteen liittyvistä asioista vanhusten kanssa. Esimerkiksi käteistä rahaa ei kannata pitää kotona isoja määriä, ja arvoesineiden säilyttämisessä tulee olla huolellinen.

– Vieraalle henkilölle ei ole pakko avata ovea, vaikka tämä pyytäisi vain lasillista vettä tai pääsyä vessaan. Jos vieras kuitenkin pääsee sisään ja asukas joutuu rikoksen kohteeksi, tulee heti soittaa hätänumeroon. Lisäksi kannattaa painaa mieleen kutsumattoman vieraan tuntomerkit, Sjöholm opastaa.

Lue myös: Tumma, murtaen suomea puhuva nainen tunkeutui vanhuksen asuntoon – huomattava summa rahaa anastettiin

Kommentoi Facebookissa